Annonce
Fyn

Byggeri til halvanden milliard: Kæmpebyggeri ved Nyt OUH er gået fri af corona

Der er rigeligt med armeringsjern på byggepladsen syd for Syddansk Universitet. Foto: Vejdirektoratet
Byggeriet af det nye sundhedsvidenskabelige fakultet ved nyt OUH skrider planmæssigt frem og har indtil videre ikke været ramt af komplikationer som følge af det igangværende coronaudbrud. Byggeriet kommer til at koste i omkring 1,4 milliarder kroner.
Annonce

Odense: Siden første spadestik i november 2019 har byggepladsen mellem Syddansk Universitet og det nye Odense Universitetshospital, Nyt OUH, undergået en stor forandring.

Her er byggeriet af universitetets nye fakultetsbygning, SDU Sund - universitetets nye sundhedsvidenskabelige fakultet , i fuld gang. Det fortæller Per Seidelin, projektchef i Vejdirektoratet, der er bygherre på projektet.

- Der er høj aktivitet og god fremdrift på byggepladsen, og vi arbejder med flere parallelle aktiviteter. Vi skal i alt bygge 50.000 nye kvadratmeter og er i gang i begge ender af pladsen med kælderkonstruktioner og masser af støbearbejde, siger Per Seidelin.

SDU Sund bliver Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets nye bygning til uddannelse og forskning, og bygningen skal bygge bro til Nyt OUH, når den tages i brug i starten af 2023.

Byggeriet er opdelt i seks entrepriser. MT Højgaard A/S står for byggeplads og råhus, der er under opførelse nu.

De skal bygge SDU Sund

Mens italienske JV CMB/Itinera er udvalgt til at stå for størstedelen af byggeriet af Nyt OUH, er det en række danske entreprenørfirmaer, der skal bygge det nye sundhedsfakultet.
MT Højgaard A/S har vundet hovedentreprisen med byggeri af råhus.

Bravida Danmark A/S, der har afdeling i Odense, skal stå for de tekniske installationer.

Odenseanske Guldfeldt Nielsen A/S har fået ansvaret for den såkaldte komplettering, der drejer sig om de indvendige bygningsdele.

Phønix Tag Fyn A/S har vundet opgaven med tagdækningen.

Fjelsø Enterprise A/S står for facaderne.

Og endelig skal Labflex A/S leverer inventar til laboratorierne.

Annonce

Ingen coronakrise her

I den sydlige del af byggepladsen arbejder entreprenøren med den såkaldte koblingszone, der skal forbinde SDU og Nyt OUH.

Bundpladen af 2.100 kubikmeter beton blev støbt i marts i en sammenhængende støbning over 16 timer, og byggeriet har været godt i gang siden.

- Størstedelen af væggene er støbt i den del af byggeriet, som skal forbinde universitetet og hospitalet. Vi forventer, at de sidste kældervægge er støbt i løbet af uge 22. Herefter gælder det installationerne i kældergulvet, det vil sige blandt andet ventilation og kloakrør, som skal etableres, inden vi skal støbe en plade ovenpå. Det er den plade, der vil udgøre gulvet, siger Per Seidelin.

Han fortæller desuden til Fyens Stiftstidende, at coronakrisen indtil videre ikke har påvirket byggeriet. Ingen har været syge, og ingen leverancer af materiale har været påvirket.

- Vi følger tidsplanen hundrede procent, så det er meget positivt. Det er rart, at der er nogle ting, der kører uden at blive berørt af coronakrisen, siger han og fremhæver, at medarbejderne holder afstand - også i frokostpauserne.

- Vi ved ikke, om vi bliver berørt på længere sigt, for vi skal have nogle ting fra Italien og Spanien til efteråret, tilføjer han.

- Der er udfordringer, men indtil nu kan de løses, konstaterer han.

Byggeriet af det nye fakultet har et budget på omkring 1,4 milliarder kroner. En række fynske firmaer er tilknyttet opgave med det kæmpestore byggeri i det sydøstlige Odense.

Kort om SDU Sund

Den nye fakultetsbygning smelter sammen med Syddansk Universitets eksisterende bygninger i nord og forbinder universitetets fem fakulteter med det nye universitetshospital, Nyt OUH, i syd.

Bygningen skal rumme laboratorier, kontorer, undervisningslokaler, auditorier foruden dyrestalde og faciliteter til anatomi og retsmedicinsk institut.

SDU Sund er en central del af en vidensakse, der går fra universitetet og ned gennem Nyt OUH.

Kilde: Vejdirektoratet

SDU Sund begynder at tage form. Den nye fakultetsbygning forventes klar til brug i starten af 2023. Foto: Vejdirektoratet
I november blev det første spadestik taget på byggepladsen her. SDU Sund kommer til at forbinde SDU og Nyt OUH. Arkivfoto: Michael Bager
Dekan Ole Skøtt og rektor Henrik Dam tog første spadestik i november 2019. Arkivfoto: Michael Bager
Sekantpæle sikrer en stabil byggegrube og beskytter de eksisterende bygningers fundamenter. Foto: Vejdirektoratet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce