Annonce
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) glæder sig over PFA's investering i Cortex Park, som ifølge borgmesteren er en vigtig del af Odenses udvikling i disse år. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) glæder sig over PFA's seneste investering i Odense på knap 400 millioner kroner.

Odense: PFA's investering på knap 400 millioner kroner i kontorbyggeriet i Cortex Park cementerer endnu en gang både pensionsselskabernes kraftigt øgede interesse for at investere i Odense generelt og interessen for at være med i udviklingen af det nye kraftcenter omkring SDU og Nyt OUH.

Der er bygget såvel kollegium som en række boliger i Cortex Park allerede, og lidt længere ind mod byen er Barfoed Group i gang med en større udvidelse af Munkebjerg Park, som indebærer nyt bolig- og erhvervsbyggeri. Nu kommer så endnu et erhvervsbyggeri med plads til 800-900 medarbejdere.

Borgmester Peter Rahbæk Juel noterer sig med glæde PFA's nyeste byggeri.

- På byens vegne er jeg enormt glad for, at PFA nu er med til at udbygge vores stærke erhvervsområde Cortex Park, som er en vigtig del af byudviklingen af Odense i disse år, lyder det fra Peter Rahbæk Juel.

- Området er tæt knyttet til forskningsmiljøet på Syddansk Universitet og bliver tilmed endnu tættere forbundet med bymidten, når letbanen kører lige igennem området i 2021, tilføjer borgmesteren.

Han fremhæver det som noget meget positivt, at de to kommende kontorbygninger både bliver opført efter de bedste bæredygtige principper og giver mulighed for, at mange virksomheder kan deles om faciliteterne i form af de såkaldte flerbrugerkontorer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: Odenseanske frisører vil ikke arbejde 10. december

1994 Udenfor lignede Nordfyns Bank på Adelgade i Bogense sig selv i går. Men på 1. salen var otte talstærke politifolk fra Københavns Politis bedrageriafdeling i færd med at kulegrave bankens forbindelse med selskabstømmere, der har drænet statskassen. Efter syv stive timer forlod de banken med papkasser fyldt med papirer og efterlod en sigtet bankdirektør og udlånschef for medvirken til selskabstømning og snyd med stempelafgift. De risikerer begge at blive straffet med fængsel i op til to år. På et pressemøde i går afviste både bestyrelse og bankdirektør Preben Sandberg indholdet af sigtelserne. Hvis bankens ansatte har medvirket til noget ulovligt, er det sket i god tro, hævdede direktøren. 1969 Med dansk premiere på den engelske storfilm ”Chitty Chitty Bang Bang” skyder Stor-Odenses ottende biograf, Imperial i Dalum, sig i morgen ind på det fynske forlystelsesmarked. Men allerede i dag tages biografen uofficielt i brug ved forevisning af filmen for en indbudt kreds. Imperial står godt rustet til at skulle konkurrere om biografpublikummets gunst. Teatret er udstyret efter alle kunstens regler med det nyeste filmmaskineri og et syv gange 15 meter stort lærred, der yder storfilm fuld retfærdighed. I salen er der plads til 450 mennesker, der får god siddekomfort. Som en ekstra service er der i tilslutning til biografen indrettet en grillbar, som der også er adgang til uden for spilletiderne. 1944 De odenseanske frisørsvende har besluttet, at de ikke vil arbejde søndag den 10. december og juleaftensdag, fordi deres overenskomst ikke tillader det. Inden for Odense Frisørlaugs bestyrelse har man drøftet forholdene, og fra mestrenes side lægger man ikke skjul på, at man er skuffet over den indstilling, som medarbejderne i frisørforretningerne indtager. - Vi lever jo under ekstraordinære forhold, siger frisørlaugets kasserer, frisørmester V. Andersen, Allégade, og det er jo ikke frisørmestrene, der har skabt den situation, der bevirker, at salonerne skal holde åbent de tre søndage. Det er elektricitetsvanskelighederne, der er årsag til de ekstra arbejdsdage, og så bør vi også yde vort lille bidrag.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce