Annonce
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) glæder sig over PFA's investering i Cortex Park, som ifølge borgmesteren er en vigtig del af Odenses udvikling i disse år. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) glæder sig over PFA's seneste investering i Odense på knap 400 millioner kroner.

Odense: PFA's investering på knap 400 millioner kroner i kontorbyggeriet i Cortex Park cementerer endnu en gang både pensionsselskabernes kraftigt øgede interesse for at investere i Odense generelt og interessen for at være med i udviklingen af det nye kraftcenter omkring SDU og Nyt OUH.

Der er bygget såvel kollegium som en række boliger i Cortex Park allerede, og lidt længere ind mod byen er Barfoed Group i gang med en større udvidelse af Munkebjerg Park, som indebærer nyt bolig- og erhvervsbyggeri. Nu kommer så endnu et erhvervsbyggeri med plads til 800-900 medarbejdere.

Borgmester Peter Rahbæk Juel noterer sig med glæde PFA's nyeste byggeri.

- På byens vegne er jeg enormt glad for, at PFA nu er med til at udbygge vores stærke erhvervsområde Cortex Park, som er en vigtig del af byudviklingen af Odense i disse år, lyder det fra Peter Rahbæk Juel.

- Området er tæt knyttet til forskningsmiljøet på Syddansk Universitet og bliver tilmed endnu tættere forbundet med bymidten, når letbanen kører lige igennem området i 2021, tilføjer borgmesteren.

Han fremhæver det som noget meget positivt, at de to kommende kontorbygninger både bliver opført efter de bedste bæredygtige principper og giver mulighed for, at mange virksomheder kan deles om faciliteterne i form af de såkaldte flerbrugerkontorer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];