Annonce
Odense

Byggeri for over 400 millioner: Motionscenter og 247 nye boliger på vej i Munkebjerg Park

Den højeste ejendom får navnet M-Tower og opføres i ti etager. Illustration: Barfoed Group
Barfoed Group tog torsdag første spadestik til et nyt stort byggeri i Munkebjerg Park med 247 nye studie- og seniorboliger samt et træningsscenter i stueetagen.
Annonce

For 12 år siden var området ikke andet end en kedelig mark med nogle gamle barakker på.

Men siden er Munkebjerg Park med foreløbig 333 boliger skudt op, og nu er yderligere 247 boliger på vej - foruden et træningscenter og yderligere et erhvervslejemål i stueetagen.

Barfoed Group står bag investeringen i byggeriet med en værdi på over 400 millioner, og det bliver tredje fase i udviklingen af Munkebjerg Park-området, oplyser koncerndirektør Frederik Barfoed.

- Vi bygger med det lange perspektiv til egen portefølje. Derfor bygger vi også i en høj kvalitet, siger han.

Med "høj kvalitet" menes blandt andet Miele hvidevarer, Bang & Olufsen lyd i lejlighederne, grønne tage, solceller, altaner til alle boliger, udendørskøkken samt - til nogle af boligerne - et orangeri på taget

Første spadestik blev taget torsdag, og byggeriet færdiggøres i etaper. Det vil efter planen stå helt færdigt 1. marts 2022, oplyser Frederik Barfoed.

Munkebjerg Park kort fortalt

Området Munkebjerg Park er beliggende på hjørnet af Niels Bohrs Allé og Munkerbjergvej og er mod syd afgrænset af fredskov. Naboerne er de to kollegier Thomas B. Thriges Kollegium og H.C. Ørstedkollegiet.

Barfoed Group købte området op til årsskiftet 2007/2008.

De første 188 boliger stod klar til indflytning i 2010.

Næste etape af udbygningen med 145 boliger er i øjeblikket i sidste fase, og de første af de nye beboere er ved at flytte ind.

Nu er altså yderligere 247 boliger på vej, som ventes af stå klar til indflytning i foråret 2022.

Hele projektet anslås at have en værdi på cirka 1,7 milliarder kroner.

Annonce

Studerende og seniorer skal bo sammen

De 247 nye lejligheder føjer sig til de 333, som allerede findes i kvarteret Munkebjerg Park, som Barfoed Group har været i gang med at opføre siden 2007/2008.

I det nye byggeri bliver der plads til både de unge og de mere modne. For der opføres en blanding af studie- og seniorboliger, oplyser Barfoed Group. 63 af de 247 lejligheder bliver med to- og treværelser og vil være tiltænkt seniorer.

- Det med at lave et blandet byggeri kommer sig af bydelstanken. Vi vil ikke kun bygge til én generation, men ønsker derimod et miks for at få gavn den energi, der opstår ved, at folk er hjemme på forskellige tidspunkter af døgnet, så det bliver et levende sted, forklarer Frederik Barfoed.

Byggeriet opdeles dog i opgange med seniorboligerne beliggende separat i to store enheder, oplyser han. Centralt i byggeriet bygges det såkaldte M-Tower i 10 etager, som bliver en markant ejendom i området. Det bliver også i stueetagen på M-Tower, at træningscenteret, som ejes af Claus Sloth, får til huse i et 1050 kvadratmeter stort lejemål.

Samlet set opføres i det nye Munkebjerg Park-etape godt 17.000 kvadratmeter boliger og erhverv foruden cirka 5500 kvadratmeter underjordisk p-kælder.

Annonce

Planer om mere

Samlet set er ambitionen er gøre Munkebjerg Park til et sted, som har alle de funktioner, som en bydel byder på, lyder det fra Frederik Barfoed.

En Lidl-dagligvarebutik er på vej i en anden del af det samlede byggeri, der kaldes Munkebjerg Business Park, og også en daginstitution er der planer om.

- Jeg er meget stolt af det, vi har bygget, og glæden ved at skabe en ny bydel bliver endnu mere fuldendt, når vi også får Munkebjerg Business Park integreret i området, siger Frederik Barfoed.

Med det nye byggeri, der nu er på vej, vil der være opført 45.000-50.000 kvadratmeter i Munkebjerg Park.

Hele området er 125.000 kvadratmeter stort, og det færdige område skal efter planen rumme cirka 75.000 kvadratmeter byggeri og vil få en bebyggelsesprocent, der holdes nede på 60 for at sikre, at der er plads til at bevare det grønne islæt med områdets egen park og sø foruden et areal med fredskov.

Bytorv og egen park indgår som en del af byggeriet. Illustration: Barfoed Group
Annonce

Ejer cirka 4000 lejemål

Barfoed Group vil, når det nye byggeri regnes med, eje cirka 4000 lejemål, oplyser Frederik Barfoed.

- Det er et projekt, som fylder meget i bøgerne hos mig, og som vi selvfølgelig på grund af størrelsen har ret stort fokus på, siger han. Han glæder sig over, at Munkebjerg Park er en del af den massive byudvikling, som finder sted i området.

- Byen har udviklet sig meget, og vil fortsat udvikle sig meget i den her retning. Og vi har i anførselstegn været "heldige", at der sker så meget i den ende af byen, for det smitter også af på vores projekt. Det er ikke nogen hemmelighed, siger han.

Nogle af lejlighederne får adgang til orangeri på taget. Illustration: Frederik Barfoed.
Grafik: Leif Nørmark
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

OB fik uafgjort i en hårdt spillet affære

Annonce