Annonce
Nyborg

Byggefirma gået konkurs

SLUT: Andelshaverne i byggeriet Krohaven 2 i Ørbæk kan miste en mindre formue

Annonce

I over fem år har firmaet Boligbyg Ørbæk ApS og de otte medlemmer af andelsboligforeningen Krohaven 2 i Ørbæk været i juridisk infight.

For nogle måneder siden afgjorde retten i Nyborg, at andelsboligindehaverne skulle have en erstatning på 600.000 kroner for fejl og mangler ved byggeriet. Den afgørelse ankede Boligbyg Ørbæk til Østre Landsret, lige som firmaet ville have prøvet et modkrav mod andelsboligforeningen på godt 600.000 kroner for manglende indbetaling af boligydelser.

Men nu kan det være, at sagen alligevel ikke kommer op i landsretten. For Boligbyg Ørbæk ApS er gået konkurs. Der blev afsagt konkursdekret 1. juni, og ifølge advokat Peter Axel Nielsen, der har kørt sagerne for andelsboligforeningen, har det konkursramte firma en gæld til kreditorer på godt to millioner kroner, og firmaets pengekasse er ikke ligefrem overbefolket - hvilket indehaveren af Boligbyg Ørbæk, ejendomsmægler Preben Andersen, erkender.

- Det er en meget, meget trist sag. Jeg erkender, at der var fejl og mangler på andelshusene, men vi har adskillige gange forsøgt at løse problemerne i mindelighed. Men hver gang har andelsboligforeningens advokat Peter Axel Nielsen spændt ben for en løsning. Vi kunne have forligt sagen, inden den blev anlagt, hvis han havde været interesseret i at gå sine klienters ærinde, men det har han, set fra min udkigspost, ikke været interesseret i, siger Preben Andersen, der overvejer, om han skal fortsætte med at føre sagen i landsretten, eller om han skal opgive .

Advokat Peter Axel Nielsen har et noget andet syn på den langvarige og noget komplicerede tvist.

- Efter min mening er det utroligt, at et firma, som i flere år ikke har ejet kongens mønt, kører retssager og anker rettens afgørelse, når den langt om længe kommer. Det forstår jeg ikke. Det er efter min mening ikke særlig pænt, siger han.

- Mine klienter har byrettens ord for, at Ørbæk Boligbyg skylder dem 600.000 kroner. Nu betyder firmaets konkurs formentlig, at de kun er sikre på at få de 200.000 kroner, som kreditforeningen ved belåningen tilbageholdt, men jeg vil gøre alt for, at de også får de 350.000 kroner, som Svendborg Sparekasse har afleveret til konkursboet, idet jeg mener, at de tilhører andelsbolighaverne. Men de kan også forsvinde til Nordebank, som også har penge i klemme, siger Peter Axel Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce