Annonce
Nordfyn

Byggechef i FAB: - Vi tror på generationsfællesskaber som ny boform

Henrik Max Rasmussen, byggechef i Fyns Almennyttige Boligselskab. PR
Vi vil gerne fællesskabet, både nu og i fremtiden. Men skal vi udvikle bofællesskaber til andre end seniorer, kræver det nytænkning og kommunale partnerskaber, mener byggechef hos et af Fyns fremtrædende boligselskaber.
Annonce

Fyn: - Fællesskabstanken rører på sig nu, det kan vi helt sikkert mærke. Og vi ser meget gerne, at man breder tanken ud og laver fællesskaber på tværs af generationerne.

Sådan lyder det fra Henrik Max Rasmussen, byggechef i Fyns Almennyttige Boligselskab (FAB), der administrerer cirka 8800 boliger i flere end 100 afdelinger rundt omkring på Fyn. Ifølge ham kan boformer, der huser flere generationer, sikre mere bæredygtige fællesskaber på sigt:

- Mange af beboerne i de seniorbofællesskaber, vi etablerede for 25 år siden, bor der jo stadig. Det er både godt og skidt, for det er dejligt, at de er glade for at bo der, men til sidst har man jo en stor samling af beboere på 80 år og opefter. Det betyder, at der på et tidspunkt kommer til at ske en stor udskiftning - og så er det svært at fastholde fællesskabstanken. Eller man skal i hvert fald ind og facilitere den på ny, vurderer han.

Annonce

Samarbejde med kommunerne

En af grundene til, at det især er seniorbofællesskaberne, der er skudt op mange steder i det fynske landskab gennem de seneste år, skal findes i kommunalpolitiske dagsordener, mener Henrik Max Rasmussen:

- Når vi får kvoter til at bygge for, ser politikerne gerne, at vi bygger seniorboliger. Den her fællesskabstanke på tværs af generationer bliver mere og mere aktuel, men indhold og proces er endnu ikke helt gennemtænkt og bearbejdet, så det er vi begyndt at kigge ind i: Vi har konkrete projekter i gang, hvor vi arbejder med generationsfællesskaber. Det gælder blandt andet et kommende bofællesskab i det gamle sygehus i Faaborg.


Når vi får kvoter til at bygge for, ser politikerne gerne, at vi bygger seniorboliger. Den her fællesskabstanke på tværs af generationer, den spiller altså ikke helt. Så det er vi begyndt at kigge ind.

Henrik Max Rasmussen, byggechef hos Fyns Almennyttige Boligselskab


Byggechefen understreger, at de fynske kommuner er en vigtig medspiller, når der skal udvikles nye boformer og boligområder:

- De ligger jo inde med en hel masse viden, vi ikke har - og omvendt. Derfor er det også oplagt at samarbejde, når vi gerne vil fremme en ny type boliger og levefællesskaber. Vi vil i hvert fald meget gerne indgå kommunale partnerskaber, siger Henrik Max Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Fyn

Torsdagens tal: Odense nummer 26 over kommuner med mest konstateret coronasmitte i Danmark

Annonce