Annonce
Debat

Byg cykler i længden i stedet

Læserbrev: Jeg er en stor tilhænger af supercykelstier, de er så dejlig brede, at de store sofacykler fyldt med unger kan passere i egen vognbane.

Forleden cyklede jeg ned ad Faaborgvej i Dalum på en ganske almindelig cykelsti, da jeg pludselig i sidespejlet så en mulig fare nærme sig bagfra med god fart.


Annonce

Havde hun da for fanden bare hjulpet mig op med en undskyldning.


Den bredrøvede tante med otte børn i varerummet kom tættere og tættere på mig, men da stien her er for smal til overhaling, og da det store skrummel nærmede sig med aktiveret ringeklokke, så jeg ingen anden udvej end at kaste mig ind over fortovet, for hun havde ingen planer om at vente til der blev plads.

Heldigvis for aktionen var der en blød hæk, jeg kunne lande i og tage imod de værste skrammer, men ned måtte jeg. Så fløj hun udenom med hujende glade unger. De har med garanti syntes, det så skægt ud, det kunne jeg blot ikke få øje på.

Havde hun da for fanden bare hjulpet mig op med en undskyldning, ville jeg da tilgive hende, men nej, hun fortsatte i fuld fart turen mod centrum og nye ofre.

Det er blevet en daglig plage med disse brede cykler, og kroppen kan jo heller ikke holde til alle disse stuntnumre. Bare de ville købe en tre-fire meter lang smal cykel, så kunne alle ungerne sidde bag ved hinanden, og den ville ikke fylde så meget og gøre skade på andre.

Mit forslag er når børnene er store nok: Giv dem en cykel, så de selv lærer at færdes, lærer om færdselskultur, og vi slipper for trafikkaos ved skolerne morgen og aften.

P.S. Jeg er ikke en sur gammel mand, men blot stadig lidt øm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce