Annonce
Faaborg-Midtfyn

Byforskønnelse i Faaborg: Sundrenden får en overhaling

Man skal have øjnene med sig for at få øje på vandet i Sundrenden, som her ser ud i dag. Foto: Torsten Cilleborg
Annonce

Faaborg: Den jævnt hen kedelige, blotlagte del af Sundrenden, der løber mellem den nye busholdeplads og Faaborg Museum, skal nu have en overhaling, så den bliver mere indbydende at kigge på.

I dag er den groet til i siv og har ingen skønhedsværdi.

Flere af landskabsarkitekterne, der sidste år involverede sig i udviklingsplaner for Faaborg, blandt andre vinderforslaget fra GHB Landskabsarkitekter, pegede på, at Sundrenden, som er delvis rørlagt mellem Sundet og Faaborg Fjord, kan gøres til et aktiv i byudviklingen.

Det er politikerne enige i. Det ligger bare et stykke ud i fremtiden at gennemføre en fuldstændig plan, men netop Sundrenden kan være en af de lavthængende frugter for at forskønne den del af byen.

Sådan ser skitsen fra GHB Landskabsarkitekter i vinderforslaget ud, og den idé arbejder kommunen langsomt videre med.

- Vi har sat penge af til en beplantningsplan for området mellem Sundvejen og Faaborgs bykant fra Banegårdspladsen til Brønnersvej, men det kommer til at trække lidt ud, fordi der er nogle hensyn til søbeskyttelseslinjen, vi skal have rede på, så det bliver ikke i år, forklarer borgmester Hans Stavnsager (S).

En af de ting, der ikke behøver afvente tilladelser, er dog oprydning ved den del af Sundrenden, som ikke er rørlagt.

- Jeg medgiver, at der ikke er særlig meget pænt at kigge på lige nu, så det vil vi prøve at rette op på, siger borgmesteren.

Siv og anden vegation skal nu beskæres kraftigt. Foto: Torsten Cilleborg

Det betyder som minimum, at kommunen nu får fjernet nogle af de mange tagrør og anden vegetation, der gør, at man næsten ikke kan se vandet. Der arbejde bliver sat i gang allerede i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Middelfart falder fra nummer 4 til nummer 29: Grøn vækstkommune på voldsom rutsjetur i årlig undersøgelse om lokalt erhvervsklima

Fyn

OUH er ifølge statistikker bedst til behandling af børnecancer: Fynske læger ser ingen grund til centralisering

Annonce