Annonce
Debat

Byfornyelse: Gidseltagning af ældre

Efter mange års tro tjeneste i det danske samfund skal den ældre generations tilfredshed naturligvis være i top. Dette er ikke tilfældet i Odense Kommune, viser den seneste undersøgelse fra Voxmeter, som har til formål at inddrage borgerne og undersøge deres tilfredshed - eller rettere utilfredshed, hvis man spørger Odenses ældre.

Odense Kommune indtager således sidstepladsen på området for hjemmehjælp til de ældre, og er dermed den kommune i Danmark med lavest tilfredshed. Undersøgelsens resultat er en katastrofe og en position, vi ikke skal være stolte af at indtage.

Som bekendt er byen under stor forandring, og på baggrund af dette har en omorganisering på området været en nødvendighed. Dette gør sig især gældende omkring bymidten, hvor byomdannelsen af Thomas B. Thriges Gade og letbanebyggeriet giver væsentlige udfordringer. Vi har måtte sande, at denne nødvendige omorganisering har haft indflydelse på undersøgelsens resultat, hvor borgernes daglige rutiner er blevet ændret i forhold til ændrede besøgstider og nye ansigter.

På baggrund af borgernes evaluering vil en dybere analyse af undersøgelsen finde sted, hvor jeg straks efter sommerferien vil bede forvaltningen påbegynde dette arbejde. Tilliden mellem forvaltningen og borgerne skal på rette spor og bygges op på ny. Det er ikke bare en omkostning for forvaltningen, men også for de mennesker, som på daglig basis oplever udfordringerne på nærmeste hold. De plejekrævende ældre skal ikke nedprioriteres eller stå til ansvar for, at byrådet har skabt et flertal til at lukke veje og opføre letbanen.

Grundet den brede politiske beslutning om, at Ældre- og Handicapforvaltningen skal være et rehabiliterende center, som sikrer, at de ældre længst muligt forbliver i eget hjem, er resultatet ganske enkelt en katastrofe, hvor der er i den grad er plads til forbedring.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce