Annonce
Assens

Byfolden skal være det naturlige sted at mødes

100 små sankthansblus, i form af farverige papiråkander med hver sit levende lys blev søsat i regnvandssøen. Det var dog så vindstille, at det kneb lidt med at få dem rigtigt ud på vandet. Foto: Michael Bager
Sankthansaften blev ekstra lang i Gummerup i år, for før bålet blev tændt, skulle den nyrenoverede Byfolden lige indvies

Gummerup/Køng: Nogle har taget mad og drikke med og installeret sig ved bord- og bænkesættene eller i medbragte klapstole. Andre sidder i den nybyggede shelter, hvor der netop denne dag også er installeret et lille bibliotek af typen, sæt en bog, du kan undvære, og lån en anden. Marie Christensen har indtaget motionsredskaberne langt fra borgmesterens tale, der lige nu lyder fra scenen. De er det bedste ved Gummerups nyrenoverede Byfolden, synes hun, der går i første klasse og tit kommer her i skoletiden.

Det er en årelang tradition at samles i Gummerup omkring sankthansbålet klokken 21. I år er midsommerfesten udvidet med et par timer, for Borgergruppen for Køng-Gummerup og Højrup har arrangeret indvielse af det nyrenoverede samlingssted, Byfolden. Gummerup Skole lige over for og vuggestuen, der har den i sin baghave, har allerede taget den flittigt i brug, både når der skal motioneres, og når de pædagogiske læringskasser, der opbevares i bjælkehytten, skal i brug.

Byfolden

Byfolden stammer fra 1993, da den første gang blev indviet af Glamsbjerg Kommune som et rekreativt aktivtietsområde.

Derfor var der søndag tale om en genindvielse.

Renoveringen er gennemført af lokale borgere med støtte fra Assens Kommune, fonde og virksomheder i lokalområdet.

Også Assens Forsyning har medvirket, idet etableringen af et regnvandsbassin også indgår som en del af det rekreative område.

Pladsen byder endvidere på boldbaner, legeplads og fitnessredskaber. Senest er der kommet en shelter med bålplads til.

Annonce

Her mødes man

Karen og Finn Schumacker er allerede flittige brugere af Byfolden, når jagthunden Jessie skal luftes, og de er sikre på, at pladsen vil blive endnu mere brugt efter opdateringen.

- Vi kommer tit herned. Det er et flot stykke arbejde, der er gjort for at få den opgraderet med alle de aktiviteter, der er nu. Den kommer til at blive brugt meget mere, mener Finn Schumacker.

- Når man ser, der er nogen hernede, kommer der også andre herned. Det er sådan noget, der skal til, for at vi kommer hinanden med, og det er igen med til at bevare skolen, supplerer Karen Schumacker, mens "Jeg ved, hvor der findes en have så skøn", lyder fra scenen. Hun flyttede til området fra København i 2000.

- Jeg skulle egentlig bare besøge min mormor, så var der en købmandsgård til salg, fortæller hun og tilføjer, at havde den lille skole ikke også været der, var det ikke sket.

Martin Mulvad Ernst, formand for Borgergruppen for Køng-Gummerup-Højrup, håber at Byfolden også kan være med til, at folk udefra får øjnene op for områdets herligheder.

- Det er en stor glæde at se børn hernede næsten dagligt og fodboldholdet om søndagen. Kodeordet er fællesskab, men vi vil også gerne have andre til at få øjnene op for området, at de får lyst til at stoppe her, når de kører forbi med picnickurven, siger han og nævner shelteren, der måske kan trække cykelturister til.

Annonce

Mere under opsejling

Selv om Byfolden allerede nu står med en del aktivitetsmuligheder, så er der flere på vej. Borgergruppen har lige fået en ekstra portion penge, som skal bruges til at lave en vandpost på pladsen, og en dag bliver også "Gummerup Færgehavn" en realitet. Det er nemlig planen at lave en "tømmerflådefærge" med snoretræk, så man kan fragte sig selv over søen.

Marie Christensen, går i 1. klasse på Gummerup Skole, og kommer tit i Byfolden. Hun er især glad for de nye motionsredkaber. Foto: Michael Bager.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Annonce