Annonce
Nyborg

Byens gule hus har fået ny ejer: - Jeg synes, det er sjovt, at folk snakker om farven

Jesper Moesgaard har ejet Autohjælp Fyn i ti år. Han mener at farven på bygningen er anledning til mere morskab end irritation. Foto: Mike Andersen
Det famøse gule hus i Ullerslev har endelig fået et formål. Autohjælp Fyn overtog bygningen fra en tysk krejler, og der er ingen planer om et farveskifte.

Ullerslev: Der er uden tvivl mange, der kigger en ekstra gang, når de kører på Nyborgvej i Ullerslev og ser den store, gule bygning overfor Netto.

Den skriggule farve har været grund til meget diskussion og en hel del undren blandt kommunens borgere.

Bygningen er de senere år blevet købt og solgt flere gange.

Annonce

Den nyeste ejer hedder Jesper Moesgaard. Han ejer Autohjælp Fyn, og bygningen bliver nu brugt som base for virksomheden.

Ifølge Jesper Moesgaard, er der ingen planer om at male bygningen på nuværende tidspunkt, da andre renovationer står højere på dagsordenen.

- Det bliver nok malet på et tidspunkt, men det er ikke det, der ligger højst prioriteret lige nu, siger han om den omdiskuterede gule farve, siger han.

Fra krejlermarked til autohjælp

Bygningen, som for et par år tilbage var ejet af den tyske antikvitetshandler Stefan Schmidt, blev aldrig til det krejler-mekka, som han havde håbet på.

Stefan Schmidt ville forvandle den ikoniske bygning om til en hal med forskellige loppe-handlere. Om tyskeren droppede planerne på grund af et mættet marked, manglende gejst eller om ambitionen simpelthen ikke længere var en god investering, vides ikke.

Bygningen blev herefter solgt til en unavngiven bygherre, som havde planer om at rive bygningen ned og bygge ældreboliger på grunden.

Det forlyder sig dog, at han havde problemer med at få tilladelse af kommunen til nedrivningen, og han måtte derfor sælge bygningen videre igen.

Den nye ejer blev så Jesper Moesgaard, som faktisk bor lige ved siden af den gule bygning.

Annonce

En ny base

Jesper Moesgaard har ejet Autohjælp Fyn i ti år, og bygningen havde hans interesse, da den ligger så tæt på hans eget hjem.

- Jeg bor jo lige ved siden af, så det passede godt til forretningen, det var helt oplagt at få det købt for at få bilerne ind. Mine ansatte kører ud herfra og vi har frokoststue her, siger han.

Jesper Moesgaard rykker ud til dagligt med Autohjælp Fyn til alle mulige slags ulykker og uheld.

- Vi rykker ud til alt indenfor vejhjælp. Det kan være en punkteret bil eller en væltet lastbil. Vi kører ud med udrykning til det, der kræver det. Langt det meste er almindelig vejhjælp, men vi bliver til tider bedt om at køre ud med udrykning af politiet eller vejdirektoratet, fortæller han.

Annonce

Hvad med farven?

Da Jesper Moesgaard købte bygningen, lagde også han mærke til farven, som så mange andre har gjort det før ham.

- Jeg synes, at farven er opsigtsvækkende. Man kan diskutere, om det er kønt, men det giver jo omtale, alle kender den. Vi er jo ved at renovere både indvendig og udvendig, så det er lidt vigtigere end at få malet. Vi har fældet træer udvendig og gjort det hele lidt pænere. Der var intet gjort ved den, da jeg overtog bygningen, siger han.

Jesper Moesgaard er dog vant til, at der bliver kommenteret på den gule farve, men han tager det knap så tungt.

- Jeg ved ikke, hvor mange der har spurgt mig om farven, det er nok i hvert fald 20. Vi har overvejet at annoncere med en male-weekend, og så må alle der vil have bygningen malet komme og ordne det, siger han med et smil på læben og fortsætter:

- Det generer mig ikke, at folk snakker. Jeg synes, det er sjovt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Professor efter omdiskuterede klimaanbefalinger: Færre biler giver nye muligheder i Odense

Kerteminde For abonnenter

Hvor tæt kan bådene pakkes på marinaen? - Arkitekten kender ikke meget til sejlsport, siger sejler

Odense For abonnenter

Kerteminde vogter miljøet i Odense Fjord: Er ikke med i ny gruppe, der vil redde fjorden

Assens

Tina undrer sig over 'sandstrandsrabatter' i industriområde: - Det ville passe så fint, hvis vi var en vesterhavskommune, men det er vi ikke

Annonce