Annonce
Middelfart

Byens Bedste i Middelfart bliver kåret: Følg det store awardshow på livebloggen her

Byens Bedste Middelfart løber af stablen. Brugsen i Brenderup lukkede før tid for at alle ansatte kunne være med, og den gode brugsuddeler havde sørget for fornem transport til Middelfart. Foto: Sofie Secher Karlsen

Middelfart: Efter nogle begivenhedsrige uger med indstillinger, jury-udvælgelser og læserafstemninger er det lørdag aften, at Byens Bedste Middelfart kåres på Park Hotel i byen.

Vinderne i hver af de ni kategorier skal på scenen og modtage en smuk statuette skabt af den lokale keramiker Anitta Due. Det samme får vinderne af de tre specialpriser, de får desuden hver 10.000 kroner.

Byens Bedste har oplevet en massiv opbakning. De 12 vindere kåres således på baggrund af 1618 indstillinger, der har dannet baggrund for juryens udvælgelse af de 36 nominerede.

Efterfølgende har 3022 mennesker afgivet 16.697 stemmer. Hvem, der løber med statuetterne, kan man følge her på bloggen.

Vi sender fra klokken 18.00 til 22.00.

Der kåres vindere i følgende kategorier:

 • Shopping og mode
 • Specialbutik
 • Håndværker
 • Restaurant
 • Service
 • Café og takeaway
 • Kultur og underholdning
 • Motion, fitness og velvære
 • Turistattraktion.

Specialpriserne omfatter:

 • Brobyggerprisen
 • Fællesskabsprisen
 • Optimistprisen
Annonce
Følg Byens Bedste 2019 i Middelfart på livebloggen fra klokken 18 lørdag. Foto: Daniel Kofoed.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce