Annonce
Faaborg-Midtfyn

Byens Bager er stadig en glad bager

Signe Duvander er opvokset i bageriet på Stationsvej i Nr. Broby. I dag er hun i spidsen for bageriet, som trods stigende konkurrence klarer sig ganske godt. Foto: Michael Nørgaard

I 10 år har Signe Duvander været i spidsen for Byens Bager i Nr. Broby. Trods stigende konkurrence klarer bageren sig godt og har netop leveret endnu et regnskab med plus på bundlinjen.

Annonce

Nr. Broby: - Det er mere end fuldtidsarbejde. Lige i øjeblikket har jeg arbejdsdage på 15-16 timer.

Signe Duvander tilføjer med et smil på læben, at det nok skyldes fraværet af en lærling og en svend, inden en biplyd får hende til at forsvinde ud i bageriet. Det sker i øvrigt med beskeden om, at er der lige fem minutter til rådighed, så kan man bage nogle bunde.

- Min drøm har altid været at have mit eget bageri. Jeg troede, at jeg skulle overtage et i nærheden af mine bedsteforældre i Løjt Kirkeby, men sådan blev det ikke, forklarer 36-årige Signe Duvander, da hun under et minut senere vender tilbage.

Det er midt på eftermiddagen hos Byens Bager på Stationsvej i Nr. Broby, og her har den 36-årige faktisk været det meste af sit liv. I 1986 overtog hendes forældre det mere end 100 år gamle bageri, og til november er det 10 år siden, at Signe Duvander blev anden generation i spidsen for bageriet.

- Jeg gik i lære her hos min far i 2000. Men jeg fik nok min første løn som niårige, siger Signe Duvander, der i 2005 overtog 51 procent af virksomheden.

Byens Bager Broby ApS

Direktion: Aron Von Essen og Signe DuvanderRegnskabstal 2016/17 (2015/2016)

Bruttofortjeneste: 2.905.842 (3.514.000)

Driftsresultat: 477.554 (668.000)

Årets resultat: 373.914 (510.000)

Egenkapital: 2.131.063 (2.257.000)

I år fik Byens Bager prisen som Årets Virksomhed af erhvervsrådet.

Vibeke Sund er en af de 12 ansatte hos Signe Duvander og Byens Bager. En håndfuld af dem er unge, der hjælper i forretningen. Foto: Michael Nørgaard
Annonce

Kvalitet og engagement

I 2007 overtog hun så hele forretningen, og i mange år havde hun sin mand ved sin side i bageriet.

- Han fulgte med i 12-13 år, men laver i dag noget helt andet. Det er mere blevet mit projekt, fortæller Signe Duvander.

Som så mange andre har hun mærket en øget konkurrence fra blandt andet supermarkeder, som i stor stil har bake off på hylderne. Alligevel klarer bageriet i Nr. Broby sig ganske fornuftigt, og også i det seneste regnskab kan Signe Duvander notere sig et pænt overskud på bundlinjen.

- Det handler meget om lokalt engagement, for vi er et mindre samfund. Vi er involveret i lokalsamfundet med sponsorater til lokale klubber og foreninger, og opbakningen og responsen fra kunderne er god, siger Signe Duvander og indrømmer, at lokalt engagement ikke gør det alene.

- Kvaliteten af vores produkter er afgørende. Ryger kvaliteten, ryger kunderne, siger den 36-årige bagermester og lader vide, at her går man ikke på kompromis.

Af samme grund har Byens Bager aldrig været en del af en kæde. Det bliver den heller ikke, så længe hun har det afgørende ord.

- Vi laver vores egent brød og vil ikke være bundet op på at skulle lave noget bestemt og bruge bestemt brødmiks, siger Signe Duvander, som kan glæde sig over, at Spar nu åbner i byen.

Foruden den fysiske butik har Byens Bager en webshop. Så står brødet klar, når man kommer. Foto: Michael Nørgaard
Annonce

Glad bager

Hun skal nemlig levere friskbagt brød til butikkens hylder.

- Vi leverer også til en brugs, men ellers er det til virksomheder i 5672, vi leverer til, påpeger den 36-årige, som også har en webshop.

- Folk bestiller på hjemmesiden, og så står brødet klar, når de kommer, smiler Signe Duvander, mens hun bladrer i scrapbogen og falder over en artikel om hendes forældre.

"Byens Bager er en glad bager", lyder overskriften på artiklen, der har en del år på bagen. Byens Bager er stadig en glad bager.

- Ja, det er jeg. Siden jeg var fem år, har jeg vidst, at jeg ville være bager, siger hun - velvidende at selvstændigheden indebærer lange arbejdsdage og -uger og knap så meget tid til familien med de tre drenge på 5, 8 og 11 år.

Modsat tidligere får hun dog nu et afbræk fra bageriet, når hun forlader det for at tage hjem. Boligen i forlængelse af Byens Bager på Stationsvej er nemlig skiftet ud med en bolig i Vøjstrup.

Trods de mange timer med dej, kager og alt det andet bliver der naturligvis også tid til familien.

- Jeg kan godt være ret udmattet i weekenden, og så falder jeg hen. Så handler det om at komme ud og lave noget sammen med børnene, påpeger den 36-årige.

Arbejdsdagene forlænges af, at hun selv står for bogføringen. Det gør hun især for at have føling med tilstanden i bageriet, der kun holder lukket to dage om året. Størstedelen af åbningsdagene er med Signe Duvander i arbejdstøjet.

- Jeg har aldrig prøvet andet, og jeg elsker at være bager, lyder det fra Signe Duvander, der i øvrigt også er uddannet kransekagemester og bryllupskagedesigner.

Bageriet har eksisteret i mere end 110 år. Siden 1986 har det været i Signe Duvanders familes eje. Foto: Michael Nørgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Odense For abonnenter

Forstander fyret og bestyrelse på friplejehjem afsat: - Det er et kupforsøg

Annonce