Annonce
Sydfyn

Byen er vågnet op: Vejstrup Forsamlingshus inviterer til valgdebat

Alle partier pånær Kristendemokraterne og Stram Kurs vil være repræsenteret, når Vejstrup Forsamlingshus holder valgdebat. Foto: Katrine Becher Damkjær

Vejstrup: Oplev de lokale kandidater til folketingsvalget, når Vejstrup Forsamlingshus arrangerer valgdebat fra klokken 19 til 21.

Det sker mandag den 27. maj med David Bernicken fra Fyns Amts Avis som ordstyrer, og alle er velkomne.

Forsamlingshuset har ikke tidligere prioriteret valgmøder, og dette valgmøde skal ses som en del af genrejsningen af huset, fortæller formand for Vejstrup Forsamlingshus Henrik Kramer.

- I begyndelsen af 2018 var vi tæt på at lukke forsamlingshuset. I dag har vi fået vendt udviklingen fuldstændig, og byen er blevet levende igen. Byen er vågnet op, beretter Henrik Kramer. /rashe

Annonce

Kandidaterne

Til debatten kommer:

Bjørn Brandenborg (S)

Karsten Hønge (SF)

Jørgen Nielsen (K)

Jesper Kiel (EL)

Bo Libergren (V)

Camilla Hersom (R)

Karl Magnus Bidstrup (AL)

Jonas Simonsen (LA)

Gert Dyrn (KRP)

Eva Jørgensen (DF)

Klaus Kroll (NB)

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce