Annonce
Nyborg

Byen bugner af kultur, folk ikke kender: - Nyborg er dér, man tanker og får en burger

Thomas Rydahl fra Det Konservative Folkeparti (tv.), Anne Dyrhøj fra Venstre og Jesper Nielsen fra Socialdemokratiet var mødt op til en debat om kulturen på Nyborg Bibliotek, da Fyens Stifstidende havde inviteret til ultralokalt vælgermøde. Foto: Louise Holmgaard Nielsen
Tre byrådskandidater diskuterede kulturen i Nyborg - byen, som af mange andre end de lokale er mest kendt for tankstationer og burgerrestauranter.

Nyborg: De peger på to forskellige borgmesterkandidater, men alligevel kan Anne Dyrhøj fra Venstre og Jesper Nielsen fra Socialdemokratiet hurtigt blive enige om, at kulturen i Nyborg skal prioriteres.

Før Fyens Stiftstidendes ultralokale vælgermøde på Nyborg Bibliotek gik i gang fredag eftermiddag, blev de da også enige om, at de sagtens kunne lave deres eget kulturparti, hvis de da ikke lige stillede op til kommunalvalget for henholdsvis Venstre og Socialdemokratiet.

Og så kunne Det Konservative Folkepartis Thomas Rydahl - tredjemanden til fredagens debat om netop kultur - for den sags skyld også have tilsluttet sig kulturpartiet.

Annonce

For kultur fylder meget for de tre kandidater - mens et gennemgribende spørgsmål under debatten var, hvordan får man kulturen ud over kommunegrænsen og får folk til at bosætte sig indenfor den.

Kultur giver værdi

Der var også vælgere, som kiggede forbi valgmødet på bibloteket.

En af de kom helt fra København, og han var overrasket over, at Nyborg også kunne byde på et stort torv, Nyborg Slot og den fredede biblioteksbygning. Det eneste han ellers kendte til Nyborg var McDonald's og Burger King -noget af det første, man møder, når man kører fra på motorvejen.

Den problematik kunne i hvert fald to ud af de tre byrådskandidater sagtens genkende.

- Jeg er soldat og har været rundt mange forskellige steder i landet, og der er fortællingen, at Nyborg er der, hvor man kører ind for at tanke og får en burger, på nær hos dem der lige kender Nyborg Voldspil. Vi skal ud og gøre opmærksom på nogle af de unikke ting, vi har, og der er slottet et helt naturligt omdrejningspunkt, fastslog Thomas Rydahl (K).

Jesper Nielsen (S) var enig, mens Anne Dyrhøj (V) havde en anden opfattelse. Hun er ikke enig i, at folk ikke ved, hvad der sker i Nyborg Kommune. Hun hører ofte fra sit arbejde i Svendborg, at vi kan så meget i Nyborg og ofte kommer på landkortet. Hun foreslå derfor noget andet helt konkret.

- Jeg tænker,at  selvom Nyborg Kommune skal lave en masse forskelligt, så skal vi bare have fire fyrtårne, og så skal det ligge fire forskellige steder på årshjulet, så Nyborg også bliver en helårsdestination.

For Jesper Nielsen ligger problematikken i, at kommunikationen ikke er god nok. Han mener, der mangler en decideret kommunikationsafdeling på rådhuset, som kan hjælpe med at få de gode historier udover kommunegrænsen.

- Jeg kan ikke huske, vi har lavet en storstilet kampagne for enten turisme eller bosætning i ti år i Nyborg Kommune. Og jeg tror, det er en del af forklaringen på, hvorfor vores befolkningstal er faldende, sagde han, og foreslog, at man tænker kommunikationsdelen mere professionelt og tør sætte nogle penge bag.

Det fik en af de fremmødte vælgere til at reagere. Hun har arbejdet i Nyborg Kommune og blev overrasket over, at der ikke er ansat flere med en kommunikationsmæssig baggrund i en så stor organisation som Nyborg Kommune.

Til det kunne Thomas Rydahl (K) henvise til VisitNyborg, som ligger klods op af rådhuset på Torvet i Nyborg - men med et mandskab på fire-fem personer kan det være begrænset, hvor meget mere de kan tage ind på deres bord, fastslog Jesper Nielsen (S).

Annonce
Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Skudt helt ved siden af: Nyt OUH skal have 1400 flere p-pladser end forventet

Nordfyn For abonnenter

Sæleksperter efter nuttet syn i Bogense: - Man skal ikke lade sig narre - sæler er rovdyr og kan finde på at bide

Assens

200 elever holdt hjemme, men skolen må ikke lukke ned: - Jeg kunne godt finde på at sende alle hjem i en uge

GOG For abonnenter

Ung GOG-streg vil se en fyldt arena i gult i svær Europa-kamp

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Odense For abonnenter

Overfald med peberspray, knive, golfkøller, støvsugerrør og en syl blev forhindret: Grupperinger i Vollsmose jagter stadig hinanden

GOG For abonnenter

GOG-kommentar: Det er ligeså spændende uden for banen

Fyn

OUH kan ikke løse sygeplejerske-problem - de truer med at sige kollektivt op tirsdag

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Kerteminde

Skuffede bilejere på stribe: Tyve slog til igen og igen med blandet resultat

Odense For abonnenter

Bager-ægtepars comeback var et mareridt: - Det er en befrielse at være blevet løst fra det lort

Middelfart

Helle giver en gastronomisk julehånd til trængte familier: - Nogle synes, det er rigtig flovt at bede om det

Annonce