Annonce
Nordfyn

Bydel i grønt: Otterup skal vokse mod vest

Det er område 1 på kortet, der i første omgang skal forberedes til byggegrunde. Mod nord afgrænses området af Stenløkken. Den store vej til højre er Åkandevej, og skråt under området ses Kærlighedsstien. Kort: Nordfyns Kommune
Kommunalbestyrelsen har vedtaget at tage første skridt mod et nyt boligområde i den vestlige del af Otterup. For der er rift om byggegrundene i byen.
Annonce

Otterup: Der er rift om de kommunale byggegrunde i Otterup. Et tjek på Nordfyns Kommunens udbud af ledige byggegrunde viser, at der torsdag eftermiddag var to ledige grunde i Stenløkkeparken og syv ledige på Mette Maries Vej.

Derfor har Teknik- og Miljøudvalget besluttet at tage det første skridt mod et helt nyt boligområde vest for Otterup.

Hele området, der er med i kommunens udbygningsplan 2019-2030, er på cirka 42 hektar, men i første omgang er forslaget at sætte gang i kommuneplantillæg og lokalplan for et område på cirka 11 hektar, der opdeles i to delområder, et område med åben-lav boligbebyggelse (parcelhuse) og et med tæt-lav bebyggelse (rækkehuse).

Mod nord støder området op mod et eksisterende boligområde, mod øst ligger Plejecenter Kærgården og Nislevgård Efterskole, mens der mod syd og vest er frit udsyn over marker med spredt bebyggelse.

Området, der kommer med i første omgang, er ejet af Nordfyns Kommune. Det gælder ikke for resten af jorden, der er med i udbygningsplanen.

- Udviklingen af området afhænger derfor i høj grad af den dialog, vi skal have med lodsejerne, og det kan for eksempel have betydning for både rækkefølgen og tidsperspektivet, forklarer plan- og kulturchef i Nordfyns Kommune Åse Nielsen.

Annonce

Plads til det grønne

I visionerne for det nye boligområde er der også tænkt på bæredygtighed med udgangspunkt i FN's Verdensmål. Det betyder blandt andet, at der skal være flere grønne oaser, hvor der er plads til aktiviteter som for eksempel naturlegeplads og fælleshaver, ligesom der skal være lokal afledning af regnvand, fremgår det af dispositionplanen for Otterup Vest.

Forslaget om at sætte gang i planlægningen af Otterup Vest er godkendt i Teknik- og Miljøudvalget med den tilføjelse, at der skal friholdes et bredt grønt bælte, så Kærlighedsstien bevarer sit særpræg.

- Vi tænker meget grønt ind både i dette område og i udstykninger i det hele taget. Det er et politisk ønske for at lave nogle attraktive boligområder, og vi har jo meget plads, siger Åse Nielsen.

Der er endnu ikke afsæt penge på kommunens budget til den nye udstykning i Otterup Vest.

- Men hvis der bliver det i det næste budget, vil der gå et års tid, og så vi vil kunne begynde at sælge grundene i foråret 2022, vurderer Åse Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce