Annonce
Odense

By- og kulturrådmand klar til at etablere flere cykelstativer i centrum

By- og kulturrådmand Jane Jegind er klar til at afsætte penge til flere cykelstativer i byen, hvis hendes udvalg vil være med til det. Arkivfoto: Lasse Hansen
By- og Kulturrådmand Jane Jegind (V) ærgrer sig over de mange cykeltyverier i Odense. Hun er klar til at etablere flere gode cykelstativer i byen, hvis hun kan få udvalget med sig.
Annonce

Odense: Det er i sidste ende cyklisternes ansvar at sørge for at få en god lås på cyklen og sikre sig, at den er godt låst fast til noget.

Det mener by- og kulturrådmand Jane Jegind (V), der ærgrer sig over, at der sker mange cykeltyverier i Odense, som det, der blev beskrevet i tirsdagens Fyens Stiftstidende. Og det ærgrer hende også, at det ikke lykkes politiet at opklare flere af tyverierne, som det fremgik af avisens dækning.

- Jeg er enig med vores lokalformand for Cyklistforbundet i, at politiet prioriterer rigtigt, men det er selvfølgelig hamrende ærgerligt, at der er så mange cykeltyverier. Jeg kan kun - ligesom ham - opfordrer til, at man sørger for at få en god kædelås med sig og låse cyklerne fast til et cykelstativ, siger Jane Jegind.

Hun mener, at der er mange gode cykelstativer i Odense, men er også klar til at etablere flere i midtbyen, hvis hun kan få By- og Kulturudvalget med på ideen.

Annonce

Flere i centrum

- Der kommer jo heldigvis flere og flere cykler, og der mangler nogle cykelparkeringspladser i byen. Hvis udvalget er med, så vil jeg gerne bruge noget af vores anlægsramme inden for Mobilitet og Byrum til flere cykelparkeringspladser, siger rådmanden og peger på flere steder, hvor mere cykelparkering kunne være relevant i hendes øjne.


Jeg kan kun opfordrer til, at man sørger for at få en god kædelås med sig og låse cyklerne fast til et cykelstativ

By- og kulturrådmand Jane Jegind


Det drejer sig om  Gråbrødre Plads, Vestergade, Mageløs og i Kottesgade under Byens Bro, og eventuelt ved Amfiscenen i Pantheonsgade og i Adamsgade ved busstationen.

Odense Kommune har i mange år satset på cyklisme og slår sig op som Cyklisternes By. Derfor er det også vigtigt, at der dæmmes op for cykeltyverier så vidt muligt, mener Jane Jegind.

- Vi har allerede et tæt samarbejde med politiet, og vi kunne jo også overveje at bruge lidt kampagnemidler på at minde folk om det med at bruge en kædelåse, tilføjer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

De toneangivende familier er hovedproblemet

Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Fyn For abonnenter

Sensationel nummer ét i Champions League - Odense Håndbold brillerede mod Buducnost

Fyn

Bil brød i brand på motorvejen

Annonce