Annonce
Odense

By- og Kulturdirektør stopper: - Odenses mentalitet har ændret sig

Odense skal have en ny by- og kulturdirektør, fordi Anne Velling stopper. 1. august tiltræder hun nemlig stillingen som kommunaldirektør i Mariagerfjord Kommune. Arkivfoto: Nils Svalebøg
1. august stopper Anne Velling som direktør for By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune. Hun har nemlig fået et job som kommunaldirektør i Mariagerfjord Kommune. Dermed siger hun farvel til en arbejdsplads, hvor hun har været i alt 13 år - de seneste fem af dem som direktør.
Annonce

- Du skifter By- og Kulturforvaltningen ud med et job som kommunaldirektør i Mariagerfjord Kommune. Er det et skridt op?

- Det er, som man tager det. Hierarkisk er det jo, men det er jo også fra stor kommune til mindre.

- Hvad tænker du om det?

- For mig en ny ledelsesudfordring, som jeg glæder mig rigtig meget til. At stå i spidsen for en samlet kommunal opgaveportefølje. Det er noget af det, der har trukket mig i den retning.

Hvad tiltrækker dig ved jobbet?

- Det er absolut, at det for mig er en ny spændende ledelsesudfordring at skabe helhed og sammenhængkraft i en samlet kommunal opgaveportefølje. Og så er det en kommune, der har lidt af det hele; land og by, kulturtilbud, turisme og erhverv. Jeg synes, det er rigtig spændende at kunne få lov til at arbejde med det hele. Det er en kommune, der er kendt for et rigtig godt og sundt samarbejdsklima både internt og politisk-administrativt, men også med lokalsamfundene. Det glæder jeg mig til at være med til at videreføre.

- Du har været ude før og vendt tilbage til Odense Kommune. Er det også den langsigtede plan denne gang?

- Det tror jeg ikke, at det er den her gang.

- Hvorfor ikke?

- Jeg har gjort tjeneste i Odense Kommune i 13 år nu, så nu er det tid til at prøve noget nyt. Jeg har været så heldig at være her i den periode, hvor Odense bare er blomstret op og har udviklet sig. Det vil jeg bevare i mig som nogle rigtig gode minder og så kaste mig ud i nogle nye kapitler med andre oplevelser og erfaringer.

- Når du kigger tilbage, hvad du er så mest stolt af at have opnået som by- og kulturdirektør?

- Jeg er mest stolt af hvordan Odense har løftet sig og udviklet sig som by. Hele mentaliteten har ændret sig, og jeg er stolt af, hvordan vi i By- og Kulturforvaltningen har været en vigtig del i det og har kunnet være med til at understøtte den udvikling.

- Kommunale opgaver er nogle gange mere praktiske og logiske opgaver i forhold til byplanlægning, lokalplaner, og så skal vi have bygget det eller det. Hvordan har det været at arbejde med mentalitetsændringer?

- Det er ikke noget, vi har gjort direkte, men indirekte sker det ved, at der præsteres succeser, og at der er tydelige tegn i byen på, at man kan, og at man vil noget, og at andre kommer udefra og vil noget med byen. Vi har også haft en fantastisk udvikling i hele kulturlivet, som også sætter sig sine aftryk – også rundt omkring i landet, hvor man kan se, at der er noget grøde i den her by.

- Er det så lidt ærgerligt at skulle slippe det nu?

- Jeg håber, jeg kan tiltuske mig en billet åbningen af det nye H.C. Andersen-museum, og jeg vil også gerne køre en af de første ture i letbanen – det skal jeg ikke lægge skjul på. Men projekterne er i god gænge og er rigtig langt nu, så jeg er taknemmelig for den tid, jeg har været med til at bidrage til det.

- I sådan en årrække er der også sager, der ikke er gået helt efter planen. Hvilken er du mest ked af?

- Embedsmandsmisbrugssagen (en medarbejder i Byggesag blev bortvist i 2017 mistænkt for at udnytte sin stilling til at fremme egne privatøkonomiske interesser, red.) var ikke sjov, fordi den påvirkede byens tillid til os som forvaltning. Det var hårdt og gjorde ondt.

To ledige direktørposter

Anne Velling tiltræder 1. august som kommunaldirektør i Mariagerfjord Kommune. Derfor stopper hun som direktør for By- og Kulturforvaltning i Odense Kommune. Den post har hun haft i fem år, mens hun i alt har været ansat i Odense Kommune i 13 år.

Den ledige stilling vil hurtigst muligt blive slået op. Fra 1. august vil der ske en midlertidig konstituering af jobbet, indtil den nye direktør er fundet.

Også i Børne- og Ungeforvaltningen er der en ledig stilling som direktør. Den blev ledig, da Poul Anthoniussen i december mistede livet i en trafikulykke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce