Annonce
Nordfyn

Butiksveteran: - Vi skal stå sammen og tænke ud af boksen

Hverken i Helle Kjeldsens butik, By Kjeldsen, eller i de andre af Bogenses specialbutikker vrimler det med kunder i vinterhalvåret. Den erfarne butiksindehaver opfordrer til at søge nye veje for at få kunder i de svære perioder af året. Foto: Henrik Larsen
Helle Kjeldsen har efter otte års pause og med succes fået comeback i butikslivet i Bogense. I den stille vinterperiode forsøger hun at "tænke ud af boksen".
Annonce

Nordfyn: Var Helle Kjeldsen professionel sportsstjerne, ville kommentatorerne sige, at der var tale om et bemærkelsesværdigt comeback.

Efter otte års pause er hun som indehaver af By Kjeldsen i Bogense tilbage i butikslivet. Konceptet er en blanding af dametøj og brugskunst. Hun åbnede i april, midt under corona-nedlukningen. Og midt i et nordfynsk butiksliv, der, siden hun sidst var i branchen, ikke just har fået det lettere.

Men der er lige så fuld fart på 55-årige Helle Kjeldsen, som der altid har været. Syv måneder efter åbning er status:

- At jeg har haft masser at lave. Den første tid er gået over al forventning. Jeg er selvkørende.

Annonce

Vær nærværende

Og hemmeligheden?

Hun er begunstiget af mere end 30 års erfaring. Hun er slået ind på en grøn linje, hvor en vis del af hendes sortiment er produceret efter alle miljøkunstens regler. Hun har ingen ansatte og ejer selv ejendommen, hvor butikken ligger. Hun var i forvejen en yderst kendt skikkelse i Bogense. Og så ikke mindst:

- Det betyder så sindssygt meget at være nærværende, når man driver butik. Det er den personlige oplevelse, som afgør, om kunderne vender tilbage.

Og her taler Helle Kjeldsen ikke kun om oplevelsen i den enkelte butik. Ligeså meget det helhedsindtryk, man efterlades med efter et handelsbesøg i Bogense. Særkendet er de mange specialbutikker. Hvad mange har fået øjnene op for.

- Jeg kan se, at der kommer flere og flere fra Odense og handler i Bogense, og at de glæder sig over specialbutikkerne, som har et unikt udvalg og ikke stangvarer. Ville de hellere konceptbutikkerne, var de taget til Odense, siger hun.

Annonce

Overlev på styrkerne

Butikslivet i Bogense skal fokusere og overleve på sine styrker. Derfor kommer Helle Kjeldsen også med en stille opfordring til, at man i større grad skal forsøge at slå på tromme for specialbutikkerne - også så det kan høres langt uden for bygrænsen.


Vi skal løfte i samlet flok og tænke ud af boksen for at overleve. Indkøbsmønstret har ændret sig de senere år og endnu mere under corona. Jeg er ikke sikker på, at det igen bliver som tidligere.

Helle Kjeldsen, indehaver af By Kjeldsen


- Vi skal løfte i samlet flok og tænke ud af boksen for at overleve. Indkøbsmønstret har ændret sig de senere år og endnu mere under corona. Jeg er ikke sikker på, at det igen bliver som tidligere. Det bliver vi nødt til at forholde os til for at bevare vores dejlige butikker. Vi skal hjælpe hinanden. Jeg har altid sagt, at jo flere butikker, jo bedre. Så er der mere at vælge imellem, og på den måde tiltrækker vi flere kunder til byen, siger hun.

Annonce

Muligt bookingsystem

Da avisen besøgte Helle Kjeldsen, en formiddag i november, var det småt med kunder. Hun har overvejet at holde butikken lukket i en vis periode af vinteren. Hun går med tanker om i stedet at oprette et bookingsystem, hvor kunderne enkeltvis eller i grupper kan gå ind og bestille tid i butikken. Det kan for eksempel være om aftenen eller om søndagen.

Det er tredje gang i løbet af de seneste 20 år, at Helle Kjeldsen har åbnet butik i Bogense, og entusiasmen er usvækket.

- Jeg vil stadig så gerne byen og kunderne, men jeg tror, at vi bliver nødt til at gøre tingene på en lidt anden måde, end vi plejer.

Fokus på positive fortællinger

I serien "Butiksliv i øjenhøjde", som vi indledte tirsdag, er ambitionen at sætte fokus på positive og inspirerende fortællinger fra det nordfynske butiksliv.

Har du en ide til, hvem vi skal besøge, eller vil du fortælle om, hvad der får dig til at handle lokalt, hører vi meget gerne fra dig. Send os en mail på nordfyn@fyens.dk eller klik ind på spoerg.fyens.dk/nordfyn/ og skriv dit spørgsmål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Otterup bankede HC Odense længere ned

Annonce