Annonce
Indland

Butikstyverier: Tyven er svær at sætte ansigt på

Ifølge butikkerne selv kan kunder med lange fingre ikke peges ud på forhånd. - Vi kan ikke vide, hvem der kommer for at stjæle, og derfor kan vi heller ikke gøre noget, før vi ser dem putte noget i lommen eller tasken, siger informationsdirektør i Coop Jens Juul Nielsen. Modelfoto: Kristian Brasen/Scanpix

Butikstyveri er stadig udbredt, og indimellem overraskes butikkerne over, hvem der har lange fingre. Coop og Fakta i Odense fortæller, at man ikke bare kan lave en profil på den typiske butikstyv.

Selvom antallet af anmeldelser for butikstyveri i Odense er faldet, betyder det ikke nødvendigvis, at problemet er udryddet.

Ifølge Gert Ullerlund, salgschef i Fakta i Odense, finder butikstyve jævnligt frem til deres butikker.

- Jeg har ikke lige nogle tal på det, men det er klart, at vi stadig oplever tyverier. Det kommer lidt i stimer, og det sker på mange forskellige måder.

Gert Ullerlund fortæller, at ud over de misbrugere, der kommer ind og rapser en pakke kød eller andre fornødenheder, er det svært at sætte ansigt på en butikstyv.

- Det er ikke, fordi de går rundt med et skilt på ryggen med teksten "tyv", og nogle gange kan man overraskes over, hvem der viser sig at have stjålet.

Han fortæller, at Fakta fra tid til anden har vagter og såkaldte butiksdetektiver til at sondre i butikkerne, men at de ikke antaster kunder, medmindre de har set dem stjæle noget.

Informationsdirektør i Coop Jens Juul Nielsen nikker genkendende til udsagnet om, at butikstyven kan komme i alle skikkelser.

- I princippet er alle uskyldige, når de kommer ind i butikken. Vi kan ikke vide, hvem der kommer for at stjæle, og derfor kan vi heller ikke gøre noget, før vi ser dem putte noget i lommen eller tasken, fortæller han.

Annonce

En bekostelig affære

Tyveri koster hvert år butikkerne tusindvis af kroner, og ifølge Jens Juul Nielsen er det ikke kun selve tyverierne, der er dyre.

- Det er en kostelig affære at forebygge og forhindre butikstyveri. Det er for eksempel ikke billigt at hyre vagter eller butiksdetektiver, hvis der har været en stime af tyverier et sted.

Ud over detektiver har Coop også mere permanente forsvarsmekanismer mod tyveri.

- Vi placerer først og fremmest de dyrebare varer, hvor de er svære at få fat i, og nogle af dem har også alarmknapper. Derudover har vi spejle i butikken til at undgå blinde vinkler, og vi har medarbejdere, der holder øjnene åbne.

Efter sigende skulle Nutella være en meget eftertragtet vare, der er let for tyve at omsætte, og af den grund stilles den ofte et sted, hvor det er svært at stjæle den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Annonce