Annonce
Middelfart

Butikstyveri i Netto: Formentlig omrejsende kriminelle på spil

Arkivfoto: Kim Haugaard, Scanpix

Middelfart: Det var fire mænd, der var på spil i Netto på Strandstien i Middelfart fredag eftermiddag, og som fik medarbejderne til at kalde alarm.

To af mændene havde tasker på ryggen, én af dem havde en indkøbskurv i hånden, mens den sidste stod og observerede. Det er typisk omrejsende kriminelle, som har denne fremgangsmåde, fortæller vicepolitiinspektør hos Fyns Politi, Per Lydiksen Laursen.

De tre i butikken fyldte deres tasker med rengøringsartikler og andre ukendte varer, mens den fjerde holdt vagt. Herefter forlod de butikken ved at passere kasselinjen med varerne. De kørte væk i en sølvgrå Mercedes stationcar.

- Det er ikke et dansk registreringsnummer. Det er formentlig nogle udlændinge, og det kan være omrejsende kriminelle, der kører fra politikreds til politikreds, forklarer Per Lydiksen Laursen.

Fyns Politi venter nu på at se videoovervågningen fra butikken for at se, om det kan hjælpe dem i jagten på de fire mænd. Ellers kan det være, der er held med registreringsnummeret.

- På registreringsnummeret kan vi nok få noget ud af via vores internationale forbindelser, siger vicepolitiinspektøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Hvornår sker der noget?

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce