Annonce
Odense

Butikstyveri hos guldsmed: Tyv rendte med forlovelsesringene

Ifølge Fyns Politi stjal en ung mand midt i 20'erne 15 smykker fra en guldsmed på Dalumvej. Arkivfoto: Michael Bager
Ung dansk mand rendte med 15 smykker ud af butikken til en ventende bil og flygtede fra stedet.

Det lykkedes onsdag eftermiddag en ung mand midt i 20'erne med dansk udseende at stjæle 15 smykker fra en guldsmed på Dalumvej.

Gerningsmanden var omkring klokken 16.40 kommet ind i forretningen og spurgte på forlovelsesringe. Ekspedienten fandt ifølge politiets døgnrapport forskellige ringe i rød- og hvidguld, og med diamanter.

Pludselig tog gerningsmanden et såkaldt display - en plade - med 15 smykker, hvorefter han flygtede ud af butikken til en mindre hvid varebil på gule plader. Varebilen, som muligvis kan have været en VW Touran, holdt parkeret på bagerste parkeringsplads ved Dalum Centret.

Ifølge døgnrapporten havde der været et forsøg på at fange gerningsmanden, men det lykkedes ikke.

Manden beskrives som dansk af udseende, 25 til 27 år, 180 til 187 centimeter høj, spinkel, kort brunt strithår, og smalt ansigt. Han talte dansk, og var blandt andet iført sporty sort trøje med rød og blå striber på brystet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Annonce