Annonce
Odense

Butikstyveri hos guldsmed: Tyv rendte med forlovelsesringene

Ifølge Fyns Politi stjal en ung mand midt i 20'erne 15 smykker fra en guldsmed på Dalumvej. Arkivfoto: Michael Bager
Ung dansk mand rendte med 15 smykker ud af butikken til en ventende bil og flygtede fra stedet.

Det lykkedes onsdag eftermiddag en ung mand midt i 20'erne med dansk udseende at stjæle 15 smykker fra en guldsmed på Dalumvej.

Gerningsmanden var omkring klokken 16.40 kommet ind i forretningen og spurgte på forlovelsesringe. Ekspedienten fandt ifølge politiets døgnrapport forskellige ringe i rød- og hvidguld, og med diamanter.

Pludselig tog gerningsmanden et såkaldt display - en plade - med 15 smykker, hvorefter han flygtede ud af butikken til en mindre hvid varebil på gule plader. Varebilen, som muligvis kan have været en VW Touran, holdt parkeret på bagerste parkeringsplads ved Dalum Centret.

Ifølge døgnrapporten havde der været et forsøg på at fange gerningsmanden, men det lykkedes ikke.

Manden beskrives som dansk af udseende, 25 til 27 år, 180 til 187 centimeter høj, spinkel, kort brunt strithår, og smalt ansigt. Han talte dansk, og var blandt andet iført sporty sort trøje med rød og blå striber på brystet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce