Annonce
Middelfart

Butikslukning: Farvel til Danmarks dejligste garnbutik

Lisbeth Blomstrøm er ked af at skulle sige farvel til kunder og personale, men trænger til nye udfordringer og har valgt at lukke sin garnbutik Garniture i Østergade i Middelfart. Foto: Jens Wognsen

Året efter ugebladet Hendes Verden kårede Garniture i Middelfart, har indehaver Lisbeth Blomstrøm besluttet at lukke sin forretning.

Middelfart: - Gnisten er der ikke længere, det handler for meget om drift med webshop, Facebook og Instagram plus den almindelige butik, og der er for lidt tid til det kreative, som jo er det, jeg brænder for.

Sådan siger Lisbeth Blomstrøm, der har valgt at lukke sin garnbutik Garniture, der ellers blev kåret som Danmarks dejligste sidste år af Ugebladet Hendes Verden.

- Det var da også en stor glæde, men sådan en butik fylder meget i ens hoved hele tiden. Det er også blevet mere og mere tidskrævende, flere og flere sælger garn, og du skal hele tiden udvikle dig, siger Lisbeth Blomstrøm, der har sidste åbningsdag den 28. februar.

Hun understreger, at det ikke er økonomien, der får hende til at lukke butikken.

- Selv om markedet inden for garn og strik er mere presset i dag, end da jeg åbnede for 10 år siden, har jeg stadig en god forretning i Middelfart. Og nu kan folk glæde sig til noget endnu billigere garn, siger Lisbeth Blomstrøm, der starter det nye år med ophørsudsalg og stigende rabatter hen over de næste to måneder.

Annonce

Fik ikke solgt

Lisbeth Blomstrøm har det seneste halve år ligget i forhandlinger om et salg af butikken. Men det glippede endeligt den 20. december.

- Derfor måtte jeg ty til "plan B" og lukke butikken, fortæller Lisbeth Blomstrøm, der ikke ved, hvad fremtiden bringer.

- Det er ikke sikkert, men det bliver nok noget med garn og strik under en eller anden form, hvem ved, måske som underviser, siger byens 54-årige garnpige, der i efteråret begyndte på det to-årige kursusforløb "Strikdesign, håndværk og formidling" i København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce