Annonce
Kerteminde

Butikscenter på Nordre Ringvej et skridt nærmere: Ny analyse siger god for ideen

Sådan vil Søren Bech Sørensen gerne afløse den tidligere autoforhandler Jens Petersen på Nordre Ringvej. Arkivgrafik: Arkitektfirmaet Retail Architects.
Kerteminde Kommune har fået en analyse af konsekvenserne af nye dagligvarebutikker i Kerteminde, Munkebo, Langeskov og Marslev. Alle fire steder har der været interesse for at få lov at bygge en ny butik.

Nordøstfyn: Et butikscenter med en dagligvarebutik på Nordre Ringvej vil give hele Kertemindes detailhandel et betydeligt løft.

Sådan lyder vurderingen i en ny analyse, Kerteminde Kommune har fået udarbejdet af Cowi.

Den konklusion er sød musik i ørerne på Søren Bech Sørensen, der for snart tre år siden præsenterede en ide om at etablere et lille butikscenter på Nordre Ringvej. Et butikscenter, der både skal rumme en dagligvarebutik og to udvalgsbutikker som for eksempelvis Jem og Fix eller Jysk.

Annonce

Projektet er dog aldrig kommet længere end til nogle tegninger hjemme hos Søren Bech Sørensen. Politisk blev projektet sendt til hjørne, fordi der er frygt for, hvad en dagligvarebutik mere på Nordre Ringvej vil gøre mod handlen i midtbyen. Derfor skulle en beslutning afvente den analyse af detailhandlen, der netop er kommet.


Personligt er jeg åben for ideen, og jeg vil godt turde arbejde videre med den.

Jesper Hempler (SF), formand for miljø-, natur- og teknikudvalget.


Vurderingen i analysen er, at "handelslivet i Kerteminde står stærkt nok til at kunne klare konkurrencen fra en yderligere dagligvarebutik udenfor Kerteminde bymidte".

- Der er noget at tænke over i den her sag. Vi vil jo gerne bevare et handelsliv i Kerteminde Bymidte, men samtidig også sørge for let adgang til dagligvarer, siger formand for udvalget for miljø-, natur- og teknik Jesper Hempler (SF).

-  Personligt er jeg åben for ideen, og jeg vil godt turde arbejde videre med den. Hvordan de andre politikere ser på det, tør jeg ikke spå om, men analysen giver jo et entydigt budskab.

Negativ effekt i Munkebo

I Munkebo afslørede Netto sidste år et ønske om at bygge en dagligvarebutik ved siden af Shell-tanken ud til Munkebovejen til afløsning for den eksisterende butik i midtbyen.

Ifølge analysen fra Cowi er det en knap så god ide: "Samlet set vurderes det, at en dagligvarebutik ved Munkebovej vil sætte dagligvarebutikkerne i midtbyen endnu mere under pres."

Videre hedder det, at en ny butik vil tvinge en af de tre eksisterende butikker i midtbyen til at lukke. Det vil medføre, at kundestrømmen i midtbyen vil blive formindsket, og det vil, ifølge analysen, have afledte negative effekter for de øvrige butikker og serviceerhverv i bymidten.

Eneste positive effekt, Cowi kan få øje på, er, at en ny butik muligvis vil kunne hente omsætning fra Odense.

Annonce

Meromsætning til Langeskov

Også i Langeskov har der været ønske om at etablere en nu dagligvarehandel.

- Der bygges jo en del i Langeskov, og der har været løse henvendelser om at bygge en butik, fortæller Jesper Hempler.

I Cowis analyse handler det om en dagligvarebutik nord for jernbanelinjen.

"En dagligvarebutik i den nordlige del af byen vil gøre det nye boligområde i Langeskov mere attraktivt for potentielle tilflyttere", hedder det blandt andet i analysen. Her vurderes det også, at selvom kundestrømmen i bymidten vil mindskes, så vil bymidten fortsat være det mest attraktive sted at handle.

Konklusionen er, at en ny dagligvarebutik vil kunne bidrage til at øge Langeskovs attraktivitet under et og til at hente meromsætning til byen.

Annonce

Tiltrække tilflyttere til Marslev

Et nye forslag om byudvikling i Marslev, der er kommet fra Stender Projektudvikling, var ikke på bordet, da analysen blev bestilt. Alligevel er der også bedt om en vurdering af effekten af en dagligvarebutik i Marslev.

- Det har vi bedt om, fordi der allerede har været præsenteret forskellige projektønsker, fortæller Jesper Hempler.

Cowis dom over sådan et ønske er positiv. De vurderer, at en butik i Marslev vil hente en stor del af sin omsætning fra Odense, og at den vil gøre Marslev mere tiltrækkende for tilflyttere.

Konklusionen er, at en dagligvarebutik i Marslev vil kunne bidrage til at øge Marslevs attraktivitet under et og til at hente meromsætning til Kerteminde Kommune.

Fælles for de fire mulige nye butikker er, at de ikke kan lade sig gøre efter den gældende kommuneplan. Det bliver nu op til politikerne at afgøre, om de skal indarbejdes i den nye kommuneplan, der skal ligge færdig senest med udgangen af 2021.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Kerteminde For abonnenter

Spejderhytte ombygget til unikt fritidshus: - Det er måske et af de mest specielle sommerhuse i Danmark

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Nye fiskekvoter kommer til at koste Skipper Kurt halvdelen af sin løn: - Der er ingen, der gider betale, når de kun må komme hjem med en enkelt torsk

Odense For abonnenter

50 år med lig på bordet: Peter Mygind Leth er dødens detektiv - Disse sager har gjort størst indtryk på ham

Odense

Kunstner vil ikke fjerne kendt skulptur: - Den minder om det voldsomme svigt, kommunen udsatte mig for

Odense Håndbold

Althea Reinhardt var uigennemtrængelig i Champions League - Odense Håndbold sender slovenere hjem uden point

Sport

Axelsen efter H.C. Andersen-eventyr: - Vega gav mig energi og styrke

Erhverv For abonnenter

Johanne er en af Danmarks eneste kvindelige stenhuggere:  - Jeg har også masser af sten derhjemme

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Debat

Pendlere i modkørende trafik

Erhverv

Mountainbikere og støjende unge forpester naturen: Lad skoven være i fred

Fyn

Går dit kryds til den rigtige fynbo? Tag testen og se, hvilken politiker der vil det samme som dig i din kommune

Kommunalvalg

Politikere med røde ører - glemte at invitere to lokale kandidater til fælles hygge med vælgere: - Jeg beklager simpelthen dybt

Odense For abonnenter

'Banjo' var ved at drikke sig ihjel: Nu krænger grill-kongen hjertet ud efter livslangt alkoholmisbrug

OB For abonnenter

Statistikkens sjældne lov gik den fynske vej - OB kom tilbage fra afgrunden med scoring i sidste sekund

Annonce