x
Annonce
Nordfyn

Butikker tilpasser sig dramatisk ændret hverdag

- Vi må lukke så meget ned som muligt lige nu, og så skal vi være klar til at give den alt, hvad den kan trække, når det her er overstået, siger handelsstandsformand i Bogense, Per Maegaard, der drømmer om sommer og fyldte gader. Arkivfoto: Thomas Gregersen
I Bogense har flere butikker lukket helt ned, mens andre nu begrænser åbningstiden til nogle få timer omkring middag.

Bogense: Tirsdag tog handelsstandsformand Per Maegaard konsekvensen af, at byens gader ligger øde hen. Flere butikker har lukket helt, mens de fleste af de resterende nu skærer dramatisk i åbningstiden.

For Per Maegaards egen guldsmedeforretning betyder det, at åbningstiderne i den kommende tid begrænses til kun at være fra klokken 10 til 14.

- Der er ikke mennesker i gaderne længere, og man handler kun det allermest nødvendige, så det giver ikke mening at opretholde en fælles åbningstid i handelsstandsforeningen, mener han.

Der vil i løbet af kort tid blive lagt en liste på handelsstandsforeningens facebookside, hvor man kan se en opdateret liste over butikkernes status.

- Jeg ved, at der allerede er afskediget medarbejdere flere steder i Bogense, og det kommer vi desværre til at se mere af. Der vil også være butikker, der ikke kan komme igennem det her på trods af alle gode tiltag i diverse hjælpepakker. Det bliver en forandret by, når samfundet åbner op igen, og jeg frygter, at der vil følge en langvarig krise, hvor også huspriserne vil få et knæk, når noget af byens aktive handelsliv forsvinder, mener Per Maegaard.

Annonce
- Der er i forvejen ikke det vilde at lave, så vi syntes det var en god måde at lade folk handle i sikker afstand af hinanden.

Rikke Hald, indehaver Ehlerts Boghandel i Bogense

Personlig shopping-tid

I Otterup er det ifølge handelsformand Vibeke Hansen kun frisørerne, der har lukket helt ned, mens enkelte butikker har skåret ned i åbningstiden fra klokken 10 til 15.

Vibeke Hansen driver Herrehuset sammen med sin mand, og her holder de indtil videre fast i de normale åbningstider.

- Vi har en revisor til at læse op på reglerne lige nu. Vi vil gerne være sikre på, om nedsat åbningstid får nogen indflydelse på den hjælp, man kan få i de forskellige støttepakker, fortæller hun.

Over hele Nordfyn kan man lige nu finde nogle kreative løsninger på at holde fast og bruge sit lokale handelsliv. Enten kan man få bragt varer ud på bestilling, selv hente pakkede varer eller handle uden at gå fysisk ind i butikken.

Hos Ehlerts Boghandel i Bogense kan man for eksempel bestille tid til personlig shopping, hvor man så har hele butikken for sig selv i en halv time, fortæller indehaver Rikke Hald.

De første har allerede taget idéen til sig, og der er booket tider til personlig shopping onsdag.

- Der er i forvejen ikke det vilde at lave, så vi syntes det var en god måde at lade folk handle i sikker afstand af hinanden. I mellemtiden vil jeg udlevere pakker på gaden, hvis der er nogen der skal hente, fortæller Rikke Hald.

Gratis udbringning og samarbejde

For de der vil bruge den ufrivillige fritid i hjemmet på at løse nogle af de mindre projekter, så bringer Otterup Farvehandel gratis ud i Nordfyns Kommune og i Odense N, hvor indehaver Gunner Andersen også gerne tager varer med fra Otterups andre specielbutikker, når han kører alligevel.

- Det har vi gjort siden en af de første dage, hvor det hele lukkede ned. Man er jo nødt til at tænke nyt, når situationen er så ekstraordinær, som den er i øjeblikket, siger han.

I både Bogense og Otterup står Matas klar til at pakke kundernes bestillinger, så de kan afhentes efter aftale. Bestillinger kan enten ringes ind eller sendes på email.

På Nordfyns Erhverv- og Turismes hjemmeside har man oprettet en liste, der vil blive løbende opdateret med åbningstider og nye alternative måder at handle på i de enkelte butikker.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle brugere på fyens.dk har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Hvis du ikke allerede er betalende læser, kan du for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Støt din yndlingsbutik

Støt din yndlingsbutik på Nordfyn under coronakrisen - og vind lækre præmier for det.

Fyens Stiftstidende fortsætter kampagnen #sætprispådinby, hvor vi belønner de borgere, der shopper i de lokale forretninger eller køber lidt ekstra takeaway netop nu.

Har du købt en vare i dag?

Så skriv i en kommentar på facebooksiden Vores Nordfyn under det opslag, der omhandler kampagnen eller send en mail til nordfyn@fyens.dk. Skriv, hvor du har handlet, hvad du har købt, og hvor mange penge du har brugt. Så deltager du i lodtrækningen om fire billetter til Odense ZOO.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce