Annonce
Odense

Butikker og cafeer har ladet vente på sig i Odenses nye bydel: Men om lidt sker der noget

Langt de fleste boliger i de to store karreer her er for længst udlejet. Anderledes langsomt er det gået med erhvervslejemålene i stueetagen - men det ændrer sig i løbet af de kommende par måneder, mener udlejer. Foto: Steffen Nielsen
Mens langt de fleste boliger i de to store karreer ved Albani Torv og Fisketorvet for længst er revet væk, har det taget noget længere tid at få hul på udlejningen af erhvervslejemålene i de to bygninger. Men der sker snart noget, lover bygningernes ejere.

Odense: Der er stadig masser af plads, hvis man er forretningsdrivende og drømmer om en butik eller cafe i Odenses nye bymidte.

Alene i de to store karreer, som ligger ud til Albani Torv og Fisketorvet, er der i skrivende stund syv ledige erhvervslejemål.

For mens det allerede for efterhånden halvandet år siden faldt på plads, at første lejer i bygningernes stueplan blev Føtex Food, så er der endnu ingen andre, der er rykket ind.

Annonce

Det er dog helt naturligt, understreger Peter Olsson, der er ejendomsdirektør i AP Ejendomme, som ejer de tre bygninger Albani Karréen, Fisketorvs Karréen og Nørregadehuset.

- Vi har været lidt handicappet af, at udenomsarealerne først næsten lige er blevet færdig, så det har været lidt svært at komme rundt dernede på grund af byggeri af letbane og så videre. Så jeg kan godt forstå, hvis man som forretningsdrivende har været lidt afventende. Men det er heldigvis på plads nu, så nu er vi i fuld gang med udlejningen, fortæller ejendomsdirektøren, som forventer, at man vil begynde at se flere "udlejet"-skilte i vinduerne inden for de kommende par måneder.

- Vi er langt i forhandlingerne med flere virksomheder, så der kommer til at ske mere nu, det er der ingen tvivl om. Jeg er fortrøstningsfuld, for placeringen er jo helt perfekt. Du kan dårligt få en mere central placering, siger han.

Ledige erhvervslejemål i den nye bydel

I skrivende stund er der i alt ni ledige erhvervslejemål i den tidligere Thomas B. Thriges Gade.

De syv findes i AP Ejendommes bygninger omkring Fisketorvet og Albani Torv. De øvrige to er placeret i Carl Nielsens Kvarter og Oluf Bagers Plads.

Peter Olsson er da heller ikke hverken overrasket eller bekymret over, at der fortsat mangler at blive udlejet syv erhvervslejemål.

- Det ville have været overraskende, hvis der var mange forretningsdrivende, der ville åbne, inden de overhovedet havde overblik over, hvordan for eksempel adgangsvejene kommer til at se ud, siger han.

Fart på boliger

Mens det har taget tid at få butikker og cafeer til at flytte ind i den nye bydel,  er der anderledes fart på, når det kommer til at få udlejet de mange lejligheder i bygningerne.

Af de 89 lejligheder i Albani Karréen er blot tre således ledige i øjeblikket, mens det i Fisketorvs Karréen gælder fem ud af 95 lejligheder.

- Lejlighederne er blevet godt udlejet, og der er stor efterspørgsel efter dem. Folk har lige villet se det endelige resultat, inden de vil flytte ind, men så har vi også set en ketchupeffekt, siger Peter Olsson.

Det har været lidt svært at komme rundt dernede på grund af byggeri af letbane og så videre. Så jeg kan godt forstå, hvis man som forretningsdrivende har været lidt afventende.

Annonce
Nyborg For abonnenter

Erhvervschef siger op seks uger før Tour de France: - Der er truffet en række beslutninger, som gør, at jeg ikke længere kan se mig selv som en del af Nyborg Kommune

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Hård kritik af plejehjem: - Når personalet ikke har styr på det helt basale, er det meget farligt for alle, der bor der

Erhverv For abonnenter

Lensbaronens datter i tårevædet tale: Valdemars Slot er færdig som museum - der er intet at vise frem

Odense

Se før- og nu billederne: Sådan har letbanen forandret Odense

Navne For abonnenter

Dødsfald: Det er slut med "Hej Schmidt'er. Hvordan går det?" Arne har gået sin sidste tur med Frieda Maria og rollatoren

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Odense

Våbenlager på værtshus: 93 års fængsel til fynske narko- og våbenhandlere

Odense Håndbold For abonnenter

Før gyseren i DM-semifinalen i Ikast - Odense Håndbold holder kortene tæt ind til de orange trøjer

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Middelfart

Kendt bagermester forudser vulkanudbrud: Er blevet officiel leverandør af romkugler til Tour de France

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Erhverv

Vestfynsk vækstkomet køber mere jord: Fremrykker byggeri til trecifret millionbeløb

Erhverv For abonnenter

It-firma traf afgørende beslutning efter corona: Nu står udviklere på venteliste til et job

Kerteminde

Mindst tre biler udsat for seriehærværk i central handelsgade: Kristian og Tine fik i ly af mørket smadret sidespejle

Annonce