Annonce
Nordfyn

Butik på vej til at åbne: Det er kun to måneder siden, at Per fik ideen af sin kone

Per Springborg lægger en lang karriere som sælger for andre virksomheder bag sig, når han går all-in på åbningen af Butik Lille Per 1. december. Foto: Dorthe Wolff
Det er kun to måneder siden, at Per Springborg fik idéen til at åbne en helt ny butik i Otterup. Selvom det ser ud til, at den nye butiksejer kommer i mål til åbningsdagen, så går han med kriller i maven over, om folk vil lægge penge i en fysisk butik.
Annonce

Otterup: Gulvet er nystøbt, og malingen lige knapt tørret, da avisen trådte ind i Jernbanegade 31 tidligere på ugen. Her er Per Springborg for tiden godt i gang med at indrette den butik, som han nu går all-in på.

Siden 2004 har han som bibeskæftigelse solgt brugskunst via sin hjemmeside lp-sales.dk, men egentlig er 58-årige Per Springborg i sin tid uddannet eksporttekniker. Lige siden har hovedbeskæftigelsen været salgsarbejde, senest som freelance sælger fra 2012, hvor han har beskæftiget sig med salg af køkkenrenovering. Men da den aftale hørte op i juni i år, gav det anledning til lidt revision.

- Freelance salgsarbejde er ikke så nemt at finde, men så siger min kone Therese "Vi har jo en del varer, så hvorfor ikke åbne en butik?". Samme dag cyklede jeg mig lige en lille tur rundt i Otterup, og så fandt jeg lokalet her og lavede en aftale med udlejeren.

Annonce

Kort proces

Dagen for spørgsmålet og cykelturen ligger kun to måneder tilbage. Den 9. november overtog Per Springborg nøglen til butikslokalet, og siden har han - med hjælp fra kone, børn og svigerbørn - haft travlt med at gøre klar til åbning af Butik Lille Per.

Butik Lille Per vil byde på et udvalg af brugskunst og gaveartikler, der varierer over tid, og dertil et mere fast varesortiment af norsk strik, som vil være butikkens hovedprodukt. Foto: Dorthe Wolff

- Det har været temmelig hektisk, for da jeg kom og så lokalet her lignede det lort for at sige det lige ud. Udlejer var helt med på at isolere og lægge nyt gulv, men jeg har været godt spændt på, om håndværkerne nåede at blive færdig, så jeg kunne nå at komme ind og gøre butikken færdig til åbning 1. december.

Fokus på positive fortællinger

I serien "Butiksliv i øjenhøjde", som vi indledte tirsdag, er ambitionen at sætte fokus på positive og inspirerende fortællinger fra det nordfynske butiksliv.

Har du en ide til, hvem vi skal besøge, eller vil du fortælle om, hvad der får dig til at handle lokalt, hører vi meget gerne fra dig. Send os en mail på nordfyn@fyens.dk eller klik ind på spoerg.fyens.dk/nordfyn/ og stil os et spørgsmål.

Men det ser nu ud til, at Per Springborg når at gøre butikken klar. De første varer til den nye brugskunstbutik er allerede kørt til adressen, og den hjemmebyggede disk er også kommet op at stå.

Annonce

Kriller over corona

Men selvom tidsplanen ser ud til at holde, og selvom den nye butiksejer har lang erfaring som sælger, så giver den nuværende samfundssituation anledning til let bekymring.


Vi har Odense, som er møgbesværlig at komme ind og handle i lige nu på grund af letbane-byggeri og alt det der, og der tror jeg faktisk, at der er nogle folk, der er blevet bedre til at handle lokalt på grund af det.

Per Springborg, Butik Lille Per


- Der er selvfølgelig lidt kriller i maven over corona, for hvor ligger folk deres penge henne? Ryger det hele til nethandel eller lægger folk også penge i en fysisk butik?, spørger Per Springborg og tilføjer:

- Det er jo det, der er hele hurdlen ved alt det her nethandel. For i en by som Otterup vil vi jo gerne have butikkerne. Vi vil gerne have livet, vi vil gerne have mulighederne for at købe ind. Men bruger vi det ikke, jamen så dør det jo.

Per Springborg er ferm på fingrene og har tidligere arbejdet lidt som freelance tømrer. Derfor står han selv for en del af arbejdet med butikken, ligesom han selv har konstrueret butiksdisken. Foto: Dorthe Wolff

Alligevel tror Per Springborg på, at tiden er rigtig for butiksåbningen.

- Man kan sige, at skal det være, at man åbner en butik her, så skal det også være nu. For vi har Odense, som er møgbesværlig at komme ind og handle i lige nu på grund af letbane-byggeri og al det der, og der tror jeg faktisk, at der er nogle folk, der er blevet bedre til at handle lokalt på grund af det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Dyster corona-prognose for Danmark: Kraftigt stigende smitte og tocifrede dødstal til jul

Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Fyn

Kendt fynsk kok i spil som Årets Fynbo

Kerteminde

Lokal entrepenør klagede over giftigt pcb: Nu har Arbejdstilsynet været i Kerteminde

Annonce