Annonce
Sydfyn

Butik med rideudstyr rykker ind på Valdemars Slot

Eva Overgaard åbner ny forretning med rideudstyr på Valdemar Slot. Foto: Katrine Becher Damkjær
Eva Overgaard fra Tåsinge har længe drømt om at blive selvstændig, og nu sker det: Går alt vel, åbner hun en butik med rideudstyr på Valdemars Slot til september.

Tåsinge: Eva Overgaard har drømt om at blive selvstændig i mange år.

Så for vel omkring en måned siden lagde hun vejen forbi Valdemars Slot.

- Jeg gik bare ind og spurgte, om de ville leje et butikslokale ud til mig, siger 33-årige Eva Overgaard, som fik ja.

Så når håndværkerne engang er færdige med at klargøre lokalet i slottets godskontorlænge, åbner hun en forretning med et sortiment, som nærmest giver sig selv.

- Jeg har altid haft med heste at gøre og har undervist og været i stalden på Bakkegård Rideskole i Frellesvig ved Tullebølle i mange år, så det skal være en rideudstyrsbutik, siger Eva Overgaard, der også fortæller, at drømmen om at være selvstændig har ulmet i hende i årevis.

Og da hun efter at have boet i Faaborg i en årrække flyttede til Tåsinge i december 2018, blussede den for alvor op.

- Der skal ske noget vildt og noget andet nu, siger Eva Overgaard, der tror på, at der er kunder til en butik med sadler, bidsler, strigler, og hvad folk med hang til heste ellers står og mangler.

- Ryttershoppen i Svendborg er blevet købt af Højlund Mølle og flytter til Gudbjerg, så der mangler en god rideudstyrsbutik hernede. Helt sikkert. Og jeg tænker, at sådan en kan jeg godt drive, siger hun.

Annonce
Eva Overgaard åbner ny forretning med rideudstyr på Valdemar Slot. Foto: Katrine Becher Damkjær

Perfekte rammer

Placeringen er ikke tilfældigt valgt.

- Jeg synes, Valdemars Slot er et fedt sted med gode parkeringsmuligheder og mange turister. Desuden er der mange ridefolk på Tåsinge, siger Eva Overgaard.

Håbet er, at tømrerne er færdige, så hun kan åbne 1. september, og hun erkender, at slottet på det tidspunkt næppe vil være overrendt af turister.

- Det er ikke det bedste tidspunkt, men jeg satser på de lokale, siger Eva Overgaard, som desuden oplyser, at hun har et deltidsjob hos en beslagsmed og ingen planer har om at droppe det.

- Jeg passer kontoret, og det kan jeg sagtens gøre sideløbende med, at jeg er i forretningen. Så jeg har en fast indtægt hver måned, siger hun.

Eva Overgaard bor i Stjoul sammen med sin mand og to børn.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce