Annonce
Kerteminde

Butik Ilskov laver egen hyggekrog i protest: Kirsebærfestivalen havde stillet en toiletvogn foran butikken

Jane Nielsen driver butik Ilskov i Kerteminde. Foto: Peter Ammitzbøll
Det er kommet som en overraskelse for butikkerne, at Kirsebærfestivalen i år stopper ved Kino i Langegade.

Kerteminde: Jane Nielsen, der driver butik Ilskov i Langegade, fik sig noget af en overraskelse, da hun torsdag så opstillingsplanerne for Kirsebærfestivalen.

- De havde stillet en toiletvogn lige uden for min butik, siger Jane Nielsen.

- Jeg var rystet, da jeg så, hvad de havde planlagt.

Heldigvis har Kirsebærfestivalen hurtigt fundet ud af, at det ikke er en god idé at stille en toiletvogn lige uden for butikken. Men det hjælper ikke på, at festivalen i år uden at fortælle det til de forretningsdrivende har besluttet, at festen stopper ved Kino i Langegade.

Tidligere har Kirsebærfestivalen bredt sig langt op i Langegade, så de butikker, der som Butik Ilskov ligger længere oppe ad Langegade end Kino, også får glæde af de gæster, der besøger festivalen.

- Vi har som medlem af Cityforeningen været med til at give 70.000 kroner til festivalen, så vil vi jo også gerne have, at der kommer nogle gæster op til os, siger Jane Nielsen, der normalt har en god omsætning i butikken under Kirsebærfestivalen.

Og indtil torsdag har hun troet, at Kirsebærfestivalen også i år vil nå op til hendes butik.

- Men i år har der været en meget dårlig dialog mellem Kirsebærfestivalen og byens forretninger, og det er ærgerligt, siger Jane Nielsen.

Annonce

Hoppeborg kræver tilladelse

I, hvad Jane Nielsen kalder "ren frustration og afmagt" over at være blevet lukket ude af Kirsebærfestivalen, har hun sammen med sin mand Lars Bo Jensen besluttet at etablere deres egen lille "festival" ved butik Ilskov.

- Vi laver en lille hyggekrog, hvor folk kan få en forfriskning og få nogle gode tilbud, forklarer Lars Bo Jensen.

I samme ende af Langegade ligger Michael Weylandts kombinerede legetøjsbutik og boghandel. Han anede heller ikke før torsdag, at Kirsebærfestivalen ikke kommer op til hans butik.

- Da vi fandt ud af, at Kirsebærfestivalen ikke ville komme op til os, forsøgte vi at få lov til at stille en hoppeborg op, så der var noget til børnefamilierne, fortæller Michael Weylandt.

- Jeg tænkte, at vi måtte prøve et eller andet, men det kunne vi bare ikke nå.

Det kræver nemlig både en tilladelse fra politiet, og at der er styr på forsikringen, før man kan stille en hoppeborg op.

- Nu stiller vi nogle gode tilbud ud på gaden, og så håber vi, at vi kan tiltrække folk alligevel, siger Michael Weylandt.

Formand for Kirsebærfestivalen, Erik Jørgensen, synes, det er helt fint, at forretningerne i den ende af Langegade selv forsøger at skabe lidt feststemning.

- Vi kan ikke fylde Langegade ud mere, end vi gør, så det er da fint, hvis de kan trække nogle mennesker derop, siger Erik Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Inden ny lov er færdig: V og K i Odense vil aktivere indvandrere på fuld tid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];