Annonce
Odense

Butik i Søndergade bliver til bolig

Sådan har facaden på Søndergade 24 hidtil set ud. Foto: By- og kulturudvalget
Ejeren af Søndergade 24, hvor en skomager indtil årsskiftet havde adresse i stueetagen, har fået dispensation til at lave bolig i butikslokalerne. Dermed bliver der en butiks-facade mindre i gaden.

Fra skomagerforretning til bolig - sådan ser fremtiden nu ud for matriklen Søndergade 24 i centrum af Odense.

Hidtil har Ortopæd Skomageren ligget haft adresse i bygningens stueetage, men 1. januar overtog ejeren af Ortopædi Skomageren i Benediksgade forretningen og lukkede i den forbindelse butikken i Søndergade.

Ejeren af bygningen på Søndergade 24 har nu et ønske om at lave butikslokalet i stueetagen om til beboelse og vil i den forbindelse blandt andet nedlægge indgangspartiet og butiksfacaden ud til Søndergade, renovere facaden og lave mindre vinduer i stedet.

Ejendommen er imidlertid omfattet af den lokalplan, der dækker hele den centrale del af Odense bymidte, og ændringerne kræver derfor dispensation fra en række bestemmelser planen og skal godkendes i by- og kulturudvalget. Heldigvis for bygningsejeren er matriklen ikke omfattet af den bestemmelse i lokalplanen, der ellers fastslår, at butikker i stueetagen på en række af gadestrækningerne i bymidten ikke må ændres til for eksempel bolig, pengeinstitutter eller kontorer.

Dispensationen til ændringerne af bygningens stueetage blev godkendt på udvalgets seneste møde. Det betyder at Søndergade 24 kan komme til at se markant anderledes ud end i dag. I dag er facdaden grøn med indgang fra Søndergade og et stort glasparti. Ifølge tegningerne vil stueetagen fremover fremstå i røde mursten med mindre hvide højtsiddende vinduer.

Annonce
Sådan kommer facaden ifølge tegningerne til at se ud, når der skal være bolig i stueetagen. Foto: By- og kulturudvalget
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce