Annonce
Nyborg

Busselskab er på vej op igen

Direktør John Kristensen er fortrøstningsfuld, når det gælder fremtiden for familievirksomheden, Nyborg Rejser. Det seneste regnskab gav underskud, men bussen er vendt, siger han. Arkivfoto: Roland Petersen.
Nyborg Rejser A/S fik et underskud på over en halv million kroner i det seneste regnskabsår. Men det lysner allerede, siger ejeren bag den gamle familievirksomhed.
Annonce

Nyborg: - Det går op og ned, også i busbranchen, og vi er på vej frem igen.

Det siger vognmand, direktør og ejer John Kristensen som kommentar til regnskabet for Nyborg Rejser A/S, der blev offentliggjort for nylig.

Den gamle familievirksomhed kom i 2018/2019 ud med et underskud på 547.000 kroner. Et resultat, firmaets ledelse selv betegner som "særdeles utilfredsstillende".

I regnskabets ledelsesberetning forklarer ledelsen - det vil sige John Kristensen - at regnskabets triste resultat "er præget af manglende omsætning samt lav belægning på afviklede turer i efteråret 2018 og starten af 2019."

Han tilføjer dog også, at Nyborg Rejser i slutningen af regnskabsåret satte gang i nye markedsføringstiltag for at øge belægningen af bussæderne på kommende ture, og at disse initiativer allerede har resulteret i en forbedring i forårs- og sommermånederne 2019.

Ledelsesberetningen indeholder også en forsikring om, at selskabet kan køre videre:

"Baseret på selskabets nuværende aktivitetsniveau sammenholdt med de likvide beholdninger og kreditfaciliteter i pengeinstitut er det ledelsens forventning, at selskabet kan imødkomme sine forpligtelser i takt med, at de forfalder."

Nyborg Rejser

Nyborg Rejser A/S er en busvirksomhed og et rejsebureau, der arrangerer rejser, events og udflugter for grupper, private og virksomheder, men også persontransport og bestillingskørsel.
Virksomheden er et privatejet selskab, der blev grundlagt af Peter Kr. Kristensen i 1948 og har været i familien i tre generationer.
Til at begynde med hed virksomheden Budcentralen 1369. Den bestod af en amerikansk lastbil af mærket Federal og en trehjulet budcykel.
Otte år senere havde det udviklet sig til en købmandsforretning, vaskemaskineudlejning, budcentral og en vognmandsforretning.
Året efter blev Nyborg Turisttrafik etableret med et køb af en Triangel-bus, og i 1976 fik firmaet navnet Nyborg Rejser A/S – Rejsebureau og Turisttrafik.
I dag står virksomheden for både rutekørsel og rejser med omkring 27 ansatte og 25 vogne inklusive dem til lokal trafik.
www.nyborg-rejser.dk.

Annonce

Mistede kørsel

Egenkapitalen i Nyborg Rejser A/S er opgjort til 3,3 millioner kroner mod 4,0 millioner kroner året før.

- Regnskabet er jo afsluttet i juli, og vi er på vej op igen, siger John Kristensen til Fyens Stiftstidende.

Han forklarer, at Nyborg Rejser for nogen tid siden i forbindelse med et udbud mistede en del kørsel for Nyborg Kommune - det er blandt andet kørsel til forskellige specialskoler - og det kostede på omsætningen.

Til gengæld har virksomheden netop vundet licitationen for bybuskørslen i Nyborg de kommende år. Den opgave har selskabet varetaget gennem mange år.

Nyborg Rejser lever dels af konkurrenceudsatte opgaver for kommunerne og dels som rejsearrangør, der selv arrangerer endagsudflugter til et væld af destinationer og ture til diverse kulturarrangementer som musicals, Cirkusrevyen, tv-optagelse af Vild med Dans med mere. Der er også turistrejser over flere dage i programmet.

Traditionen tro udgiver Nyborg Rejser sidst i januar sit årsprogram med rejser og udflugter.

Nyborg Rejser drives sammen med selskabet Nyborg Bybusser aps, der står for bybuskørslen i Nyborg Kommune. Det firma gav i 2018/2019 et lille overskud på 735.000 kroner.

Det er tilsyneladende ikke nemt at være busvognmand og rejsearrangør i disse år. Og mens Nyborg Rejser igen kan se lyset for enden af tunnelen, gik det værre med Frørup Rejser, der i oktober måtte erklære sig konkurs. Virksomheden blev overtaget af Odense-firmaet Bergholdt.dk.

Nyborg Rejser a/S

Regnskab for perioden 1. juli 2018 til 30 juni 2019

Bruttofortjeneste: 3,2 millioner kroner (4,7)

Resultat før skat: - 733.000 kroner (133.000)

Årets resultat: - 547.000 kroner (235.000)

Egenkapital: 3,3 millioner kroner (4,0)

Antal ansatte i gennemsnit: 8 (10)

Tallene i parentes er fra det forrige rengskab

Nyborg Bybusser aps

Regnskab for perioden 1. juli 2018 til 30 juni 2019

Bruttofortjeneste: 8,9 millioner kroner (8,4)

Resultat før skat: 942.000 kroner (786.000)

Årets resultat: 735.000 kroner (613.000)

Egenkapital: 3,3 millioner kroner (4,0)

Antal ansatte i gennemsnit: 18 (17)

Tallene i parentes er fra det forrige regnskab

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce