Annonce
Odense

Busdirektør: Letbanen har kostet os rigtig dyrt

Carsten Hyldborg, direktør Fynbus. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Ny køreplan skal tilgodese de regionale buspassagerer, siger administrerende direktør i Fynbus, Carsten Hyldborg.

Annonce

Hvorfor er I nødt til at skifte køreplan?

- Vi laver jo køreplanerne om en til to gange om året som standard. I december for at tilpasse det til togene og i august for at tilpasse det til uddannelsesinstitutionerne. Vi skiftede senest i august. Vi skiftede ikke i december, som vi plejer at gøre, fordi vi havde brug for at få kigget på den regionale køreplan lidt mere grundigt. Letbanebyggeriet har givet os en merudgift på 25 millioner kroner, bare for at køre langsommere gennem trafikken. Vi håber, at den nye køreplan kan gøre det bedre for især de regionale passagerer.

Hvad kommer det til at løse?

- Vi har valgt at prioritere de regionale passagerer, der får en reduceret køretid ved at vi springer en række mindre stop over. Det er 14 stoppesteder, som vi regulært springer over, og så er der seks-otte stoppesteder, vi alligevel skulle sløjfe på grund af letbanebyggeriet.

Det er næppe kommet som en overraskelse, at letbanearbejdet ville få betydning for jeres busdrift. Hvorfor er det først nu, I laver en plan, der tager højde for det?

- Vi startede med at planlægge planen for et halvt år siden, men det har været svært at vurdere, hvor stor en betydning letbanen ville få. Vi vil gerne have, at køreplanen passer til de virkelige forhold. Letbanebyggeriet har kostet os tæt på en million passagerer i den tid, det har stået på, så det er klart, at det har ramt os hårdt. Når busserne sidder fast i trafikken, er der mange, der vælger at tage en anden løsning end bussen. Jeg vil dog sige, at på køretiderne er der ikke noget, der er kommet bag på os.

Kunne man så ikke have taget højde for det i tidligere planer?

- Vi ville gerne se tingene lidt an. Vi har hele tiden vidst, at en ny køreplan med overspring af nogle stoppesteder, var et virkemiddel, vi havde.

Skal buspassagerne vænne sig til, at I oftere skifter køreplan?

- Ja, altså jævnlige køreplansændringer vil man nok se i fremtiden, for vi lytter også hele tiden til forslag til, hvordan man kan indrette det bedre. Der vil komme tilpasninger ud over dem, vi laver fast to gange om året. Jeg tror til gengæld ikke, vi vil se mange flere stoppesteder blive sprunget over.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce