Annonce
Nyborg

Bureauet Nyborg blev lagt i graven

Bureuaet Nyborg på Torvet skifter navn til Visit Nyborg. Foto: Kasper Riggelsen
Efter fire år har politikerne i Nyborg Kommune valgt at tage afsked med Bureauet Nyborg, der skulle samle indsatsen for turisme, erhverv og handel. Det sker på opfordring fra bureauets egen bestyrelse. Også det særlige Kina-udvalg er fortid.

Nyborg: Ideen med Bureauet Nyborg så rigtig fin ud på papiret, nemlig at skabe en rød tråd i indsatsen for turisme, erhverv og handel.

For er det handlen, der er med til at trække turisterne til - eller er det turisterne, der skaber arbejdspladser, også indenfor handel?

Men konstruktionen har vist sig at rumme en lang række udfordringer. Samtidig er der kommet ny lovgivning på området, og hele erhvervsindsatsen på Fyn er i dag indretten på en anden måde end for fire år siden, hvor det fælles kontor på Torvet i Nyborg blev skabt.

På et byrådsmøde forleden valgte politikerne så endegyldigt at lægge Bureauet Nyborg i graven. Det skete i øvrigt på opfordring fra bureauets egen bestyrelse. I stedet skal der fremover stå "Visit Nyborg" over lokalerne ved borgerservice for at signalere, at der er tale om et mere rendyrket turistkontor.

Det kan give god mening, lød det fra blandt andre Socialdemokratiets Martin Stenmann.

- Det har måske været lidt svært at for andre at finde ud af, hvad Bureauet Nyborg overhovedet er for en størrelse. Det vigtige er, at der fortsat finder et samarbejde sted mellem vores forskellige foreninger, så vi kan sikre en fortsat vækst indenfor turisme, handel og erhverv, sagde han.

Partifællen Jesper Nielsen opfordrede samtidig til, at man benytter lejligheden til at diskutere, hvornår noget er kultur, og hvornår noget er et event. Som et eksempel nævnte han, at bureauet har stået som arrangør af Dansens Dag.

- Der var måske af os i Kultur- og Fritidsudvalget, der undrede os over, at det ikke var balletskolen eller vores kulturhus, der stod for den del, bemærkede han og satte dermed fingeren ned på et af de ømme punkter omkring konstruktionen, som altså nu er fortid.

Under samme punkt vedtog byrådet, at Udviklingsrådet udvides med repræsentanter fra blandt andre Nyborg Turistforening, samt at man nedlægger det særlige Kina-udvalg. Opgaven med at holde linjen varm til "Riget i Midten" skal fremover håndteres af Erhvervs- og Udviklingsudvalget.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce