Annonce
Sydfyn

Bureau: Gør gerne mere ved naturen

Det er især naturen, der trækker i turisterne, viser ny undersøgelse. Det kan blandt andre bureauchef hos Sol og Strand i Rudkøbing Lene-Marianne Nielsen godt mærke. Foto: PR
En ny undersøgelse viser, at det er især er naturoplevelser, der tæller for ferierne i Danmark. Et billede man genkender på Langeland. Bureau ser gerne, at man gøre mere ved naturen.

LANGELAND OG STRYNØ: Dansk turisme er i fremgang. Og det er især muligheden for naturoplevelser, der trækker feriegæsternes tilfredshed op. Det viser en ny undersøgelse, som Dansk Kyst-og Naturturisme har foretaget blandt 11.144 feriegæster i sommeren 2019.

Et billede sommerhusudlejningen på Langeland kan genkende.

- Vi har altid slået os op på den langelandske natur og de oplevelser, der er her, siger feriehuschef Irene Harrild Riis, Novasol.

Hun påpeger, ligesom undersøgelsen, at turisterne især kommer til Langeland for den ro, der er på øen.

- Vi har ikke et Legoland, vandland eller andet i den stil på Langeland, så ét af de parametre, der trækker folk til, er den ro og den natur, vi har her på Langeland, siger hun.

Skal Irene Harrild Riis spå om fremtiden, bliver det med endnu mere natur i feriegæsternes horisont.

- Jeg tror bestemt ikke, det mindre attraktivt at komme ud i naturen fremover, så kan vi kan endnu mere med naturen, er der ingen tvivl om, at vi skal gøre det, siger feriehuschefen.

Annonce

Uanset årstid

Hos bureauet Sol og Strand, der har kontor i Rudkøbing, nikker man genkendende til undersøgelsen.

- Særligt vores tyske gæster efterspørger naturen og den fred og ro, der følger med - og det er uanset årstiden, forklarer bureauchef hos Sol og Strand på Langeland, Lene-Marianne Nielsen.

Ifølge hende skal forklaringen muligvis findes i, at mange af de tyske gæster bor i storbyer. Derfor sætter de stor pris på at have naturen lige udenfor døren, som de kan få den på Langeland.

- De tyske gæster siger direkte til os, at de har behov for ”ruhe”, når de ankommer, siger Lene-Marianne Nielsen.

Også hos Sol og Strand forventer man, at naturefterspørgslen vil stige hos de langelandske turister.

Dansk Kyst-og Naturturismes undersøgelser viser, at naturoplevelser kun blev overgået af den venlighed, som feriegæsterne oplevede fra de lokale rundt om i det danske ferieland.

Undersøgelsen viser også, at feriegæsterne i højere grad efterspørger en let adgang til naturoplevelser og mulighed for at benytte sig af naturen – både når det kommer til adgang i form af infrastruktur og i forhold til aktiviteter og formidling.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce