Annonce
Sydfyn

Bureau: Gør gerne mere ved naturen

Det er især naturen, der trækker i turisterne, viser ny undersøgelse. Det kan blandt andre bureauchef hos Sol og Strand i Rudkøbing Lene-Marianne Nielsen godt mærke. Foto: PR
En ny undersøgelse viser, at det er især er naturoplevelser, der tæller for ferierne i Danmark. Et billede man genkender på Langeland. Bureau ser gerne, at man gøre mere ved naturen.
Annonce

LANGELAND OG STRYNØ: Dansk turisme er i fremgang. Og det er især muligheden for naturoplevelser, der trækker feriegæsternes tilfredshed op. Det viser en ny undersøgelse, som Dansk Kyst-og Naturturisme har foretaget blandt 11.144 feriegæster i sommeren 2019.

Et billede sommerhusudlejningen på Langeland kan genkende.

- Vi har altid slået os op på den langelandske natur og de oplevelser, der er her, siger feriehuschef Irene Harrild Riis, Novasol.

Hun påpeger, ligesom undersøgelsen, at turisterne især kommer til Langeland for den ro, der er på øen.

- Vi har ikke et Legoland, vandland eller andet i den stil på Langeland, så ét af de parametre, der trækker folk til, er den ro og den natur, vi har her på Langeland, siger hun.

Skal Irene Harrild Riis spå om fremtiden, bliver det med endnu mere natur i feriegæsternes horisont.

- Jeg tror bestemt ikke, det mindre attraktivt at komme ud i naturen fremover, så kan vi kan endnu mere med naturen, er der ingen tvivl om, at vi skal gøre det, siger feriehuschefen.

Annonce

Uanset årstid

Hos bureauet Sol og Strand, der har kontor i Rudkøbing, nikker man genkendende til undersøgelsen.

- Særligt vores tyske gæster efterspørger naturen og den fred og ro, der følger med - og det er uanset årstiden, forklarer bureauchef hos Sol og Strand på Langeland, Lene-Marianne Nielsen.

Ifølge hende skal forklaringen muligvis findes i, at mange af de tyske gæster bor i storbyer. Derfor sætter de stor pris på at have naturen lige udenfor døren, som de kan få den på Langeland.

- De tyske gæster siger direkte til os, at de har behov for ”ruhe”, når de ankommer, siger Lene-Marianne Nielsen.

Også hos Sol og Strand forventer man, at naturefterspørgslen vil stige hos de langelandske turister.

Dansk Kyst-og Naturturismes undersøgelser viser, at naturoplevelser kun blev overgået af den venlighed, som feriegæsterne oplevede fra de lokale rundt om i det danske ferieland.

Undersøgelsen viser også, at feriegæsterne i højere grad efterspørger en let adgang til naturoplevelser og mulighed for at benytte sig af naturen – både når det kommer til adgang i form af infrastruktur og i forhold til aktiviteter og formidling.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce