Annonce
Sport

Bulldogs skal spille europæisk

Det er denne pokal, som Odense Bulldogs vandt med finalesejr over Frederikshavn i februar, der giver den fynske ishockeyklub adgang til Continental Cup i ishockey i næste sæson. Det er kun anden gang, Bulldogs skal spille europæisk.

Odense Bulldogs overvejer at søge værtskabet for semifinalepuljen i Continental Cup

Annonce

Ishockey: For kun anden gang i klubbens historie skal Odense Bulldogs efter sommerferien ud at spille europæisk ishockey. Odense Bulldogs har i kraft af titlen som pokalmester i 2016 sikret sig retten til at deltage i Continental Cup, som er ishockeyens svar på Europa League i fodbold.

I Continental Cup spiller man alle mod alle i en fireholdspulje hen over en weekend, hvor alle kampe afvikles samme sted. Odense Bulldogs træder som den danske repræsentant ind i turneringen i tredje runde, hvilket svarer til semifinalerunden. Datoerne for semifinalerunden er 18.-20. november.

De fynske ishockeyfans kan måske se frem til at følge Bulldogs' europæiske kampe på fynsk is.

- Vi overvejer at søge værtskabet. Vi er ved at undersøge omstændighederne ved et værtskab og hvad det indebærer at være vært for tre europæiske gæster, siger Kristoffer Jørgensen, kommerciel chef i Odense Bulldogs, til fyens.dk.

Med i overvejelserne er også en vurdering af de udgifter, der eventuelt vil være ved at skulle rejse til eksempelvis Hviderusland, hvis lodtrækningen skulle give en modstander fra Minsk og værtskabet havner der.

Der er endnu ikke trukket lod til Continental Cup, så man ved ikke hvilke hold, Odense Bulldogs kommer i pulje med.

Danmarks Ishockey Union (DIU) ser gerne, at Odense får værtskabet.

- DIU har opfordret Odense til at søge om værtskabet for turneringen, der tæller fire hold, siger Kim Pedersen, der er turneringsansvarlig for Metal Ligaen, til faceoff.dk

I sidste sæson var Herning den danske deltager i Continental Cup. Herning gik videre fra semifinalerunden i italienske Asiago, og i finalerunden i franske Rouen blev det til en andenplads til Herning efter de franske værter.

Odense Bulldogs' første europæiske deltagelse var i 2004, hvor holdet trådte ind i første runde. Her blev det til et knebent nederlag mod franske Amiens, og det kostede videre adgang i turneringen. Til gengæld vandt Bulldogs over Slavija Ljubljana fra Slovenien og Steaua Bukarest fra Rumænien, oplyser ishockeyjournalisten Michael Søvsø på faceoff.dk.

Den danske mester, Esbjerg Energy, deltager i Champions Hockey Leauge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce