Annonce
Odense Bulldogs

Farvel til en matchvinder og entertainer - Dale Mitchell siger farvel til Bulldogs efter denne sæson

Dale Mitchell - til venstre - i typisk aktion, når han er bedst. Aggressiv, målsøgende og evigt opmærksom på de afgørende duller ved baner og foran buret. Her i kamp mod Rødovre i efteråret. Om små to måneder er det slut med Mitchells underholdning i VinMedKant Arena. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Dale Mitchell rejser hjem til Canada efter denne sæson
Annonce

ISHOCKEY: Odense Bulldogs siger farvel til sin publikums-darling Dale Mitchell, 31, der stopper efter denne sæson.

Canadieren vil hjem sammen med sin familie for at starte en civil karriere som brandmand.

Dermed mister ligaen en af sine mest farverige, kontroversielle og scorende angriber de seneste sæsoner.

- Det her er min sidste sæson som professionel ishockeyspiller. Nu skal jeg begynde et nyt liv i Essex County (Dale Mitchells hjemegn i Canada). Vi har en knægt på tre år, som skal begynde i skolen næste efterår og det skal gerne være derhjemme, siger han til metalligaen.dk.

- Jeg har måske noget tilbage ”i tanken”, men det er hårdt at tage familien med over Atlanten hvert eneste år, og der er langt hjem til bedsteforældrene. Nu gælder det ikke mere kun om mig, men om familien. Jeg elsker stadig at spille hockey, men glæder mig også over, at den næste del af livet skal til at begynde, siger Dale Mitchell.

Annonce

Ekspertens dom

Dale Mitchell kom til Danmark i 2014/15 og gjorde straks indtryk. Han var hurtig, aggressiv og scorede masser af mål for Odense Bulldogs. Han gjorde sig samtidig bemærket med en gigantisk energi, der ikke var set lignende i mange sæsoner i dansk ishockey, skriver eksperten Michael Søvsø, der med adresse nær Odense jævnligt følger Bulldogs i VinMedKant Arena.


Nu gælder det ikke mere kun om mig, men om familien. Jeg elsker stadig at spille hockey, men glæder mig også over, at den næste del af livet skal til at begynde

Dale Mitchell om fremtiden


- Det er svært at finde episoder, hvor Mitchell har spillet beskidt, men til gengæld gik han nu og da lige til grænsen – og nogle gange over – i sin gestik, sine små infights og sine verbale udbrud overfor modstanderen, tilføjer Michael Søvsø.

Annonce

Et trækplaster

- Det betød, at Dale Mitchell hurtigt blev en af de spillere, som man gik i hallen for at opleve. I Odense holdt de af ham, alle andre steder var tilskuerne efter ham. Med det samme stod det også tydeligt, at han var en import langt over gennemsnittet rent spillemæssigt – ikke mindst med sit lynende hurtige skøjteløb.

- Hans tid i Odense kulminerede i foråret 2017, hvor hans samarbejde med Tony Romano og Sebastian Strandberg i fynboernes førstekæde klikkede helt forbilledligt. Odense blev nummer to i grundspillet og vandt stensikkert 4-0 over Rungsted i kvarten. I semifinalen kunne fynboerne, uden en skadet Romano og med en halvskadet Strandberg, ganske enkelt ikke lirke Gentoftes stærke defensiv op og tabte 1-4 i kampe. Den serie jager stadig Dale Mitchell den dag i dag, for er der en klub, han gerne ville have ført til en DM-titel, så er det Odense Bulldogs., skriver Michael Søvsø på metalligaen.dk.

- I 2018/19 skiftede Mitchell til Frederikshavn og kom i semifinalen med nordjyderne. Også i Frederikshavn gjorde Mitchell stort indtryk, og han blev med årene en mere rolig type, hvilket også afspejlede sig i antallet af udvisningsminutter.

- Et år i DEL2 i Dresden var ved at blive rigtig godt, da ”Eislöwen” kom godt ind i slutspillet, men så kom Coronaen over verden og stoppede sæsonen – også i Tyskland. På det tidspunkt var det allerede annonceret, at Dale Mitchell ville vende tilbage til Odense, hvor han startede denne sæson med en meniskoperation, lyder ekspertens dom på metalligaen.dk.

- Den har præget Mitchell, der har haft svært ved at finde rytmen på et Odense-hold, der har været ramt på selvtilliden i denne sæson og næppe kommer med i slutspillet medmindre, der sker mirakler.

Mitchells meritter

Dale Mitchell fik en enkelt Metal Cup-titel med fra hjerteklubben Odense, og har været med på Metal Ligaens All Star Team.

Desuden har Dale Mitchell tidligere i karrieren vundet OHL og den største titel i canadisk juniorhockey, Memorial Cup, med sin daværende klub Windsor Spitfires. Begge to gange.

Han blev draftet i 2007 af Toronto, og spillede AHL og ECHL, inden han begyndte sin lange europæiske karriere, der begyndte i Dornbirn i Østrig og i marts slutter i Danmark.

- Det hele er sket uden tilskuere, og dermed er Mitchell sidste dans i dansk ishockey slet ikke blevet som håbet for canadieren. Uanset hvad, er han en spiller, man kommer til at savne. Ikke blot i Odense, men også i resten af ishockey-Danmark, skriver Michael Søvsø.

Annonce

Spiller tirsdag

Odense Bulldogs, der ligger sidst i ligaens grundspil, har kun minimale chancer for at nå med i slutspillet. Bulldogs har dog på det seneste ofte leveret godt, fighterbetonede indsatser, men er midt i en generel rekonstruktion af truppen.

Bulldogs gør næste forsøg tirsdag aften, når Frederikshavn gæster VinMedKant Arena klokken 19.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Kerteminde

Knud fra Revninge skal køre 248 kilometer for at blive vaccineret: - Heldigvis er min kone computernørd, ellers havde jeg aldrig fået en tid

Annonce