Annonce
Bulldogs

Bulldogs fåmælt efter voldstiltale mod spiller fra Frederikshavn

Henrik Benjaminsen, sportschef i Odense Bulldogs, vil nu lade retten tale. Foto: Kim Rune
Bulldogs' sportschef Henrik Benjaminsen ønsker ikke at kommentere, at anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi har besluttet at hive Frederikshavn-spiller Kristian Jensen i retten efter det voldsomme overfald på Lucas Bjerre Rasmussen.

ISHOCKEY: Odense Bulldogs-ledelsen tager meldingen om, at Nordjyllands Politi har rejst tiltale mod Kristian Jensen for vold mod Bulldogs-spilleren Lucas Bjerre Rasmussen til efterretning.

- Det er meget enkelt, hvad vi mener om det. Vi har ingen kommentarer, fordi det jo nu ikke er en sag for os, siger sportschef Henrik Benjaminsen, der også er medlem af bestyrelsen i selskabet bag Odense Bulldogs.

Benjaminsen arbejder civilt som advokat og kender selvsagt til de juridiske spidsfindigheder i sagen, hvor retten skal bedømme, hvor stor betydning det vil have for vurderingen, at Kristian Jensens handling faldt i en sport, der er præget af stor fysisk indsats. Og hvor sammenstød og kontante aktioner er en del af sporten - akkurat som det eksempelvis gælder i håndbold og fodbold. Dog på hver sine typiske faconer i de tre idrætsgrene.

Logisk nok har Nordjylland Politi - alene ved at rejse tiltale - vurderet, at Kristian Jensens handling lå ud over acceptabel grænse i forhold til straffeloven. Nu skal retten så vise, om man deler den opfattelse.

Henrik Benjaminsen har selv en lang karriere bag sig på isen - først for Esbjerg og siden for Odense Bulldogs.

Den tiltalte Kristian Jensen er selv vokset op i Odense Bulldogs, hvor det blev til flere kampe for ligaholdet, inden han satte kursen mod udlandet for siden at komme tilbage til dansk ishockey. Her har han spillet for Sønderjyske og siden Frederikshavn.

Lucas Bjerre Rasmussen er endnu ikke vendt tilbage til ishockey efter det voldsomme overfald, som fandt sted i en kamp mellem Frederikshavn og Odense fredag den 20. september.

Den unge Bulldogs-spiller blev slået bevidstløs af Kristian Jensens overfald, der efterlod ham med et brud i ansigtet og en hjernerystelse.

Foruden at skulle i retten mod en voldstiltale er Kristian Jensen også blevet idømt en karantæne fra ishockey, der løber frem til december.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce