Annonce
Faaborg-Midtfyn

Bugge Kold i partnerskab om ny roman

De fynske forfattere Jesper Bugge Kold og Mich Vraa er for første gang i forfattersamarbejde med en roman, der udspiller sig på Jutlandia for 70 år siden. Pressefoto fra Lindhardt og Ringhof.
Fynske succesforfattere har sammen skrevet roman om krig og kvindeliv ombord på Jutlandia
Annonce

Svanninge: Jesper Bugge Kold, Svanninge, er på vej med en ny roman med et historisk tema. 23. januar udkommer "Pigen fra det store hvide skib" på forlaget Lindhardt og Ringhof.

Jesper Bugge Kold dykker igen ned i historien og tager denne gang læserne med på en tur, der på udgivelsesdagen kigger præcis 70 år tilbage i tiden, nemlig til den 23. januar 1951, hvor scenen er sat på hospitalsskibet Jutlandia, som lægger fra kaj i København.

Denne gang er Jesper Bugge Kold ikke ene om at forfatte romanen. Han har nemlig skrevet den sammen med en anden fynsk succesforfatter, Mich Vraa, Odense, som har et stort forfatterskab bag sig, blandt andet en trilogi om slavehandel på De Vestindiske Øer og seneste "Vaniljehuset" om sin mystiske morfar.

Jesper Bugge Kold, født 1972, debuterede i 2014 som forfatter med romanen "Vintermænd" og har siden fået udgivet "Land i Datid" (2106), "Krigsturisten" (2018) og lydbogen "Tiden før døden", som Lars Brygmann indtalte i 2018.

I "Pigen fra det store hvide skib" fortæller forfatterparret ifølge en pressemeddelelse fra forlaget om den fynske sygeplejerske Molly som er en af 42 sygeplejersker, som er sluppet gennem nåleøjet og blevet antaget til tjeneste på skibet.

I Korea har elleveårige Yun mistet bogstavelig talt alt. Mens napalmflammerne æder hendes hjem, hendes familie og den landsby i Nordkorea, hvor hun er vokset op, flygter hun sammen med to andre børn mod syd, ind midt i slagmarkens ragnarok.

Både Molly og Yun lægger deres liv bag sig i håbet om at finde et nyt og bedre i Sydkorea. Deres skæbner flettes sammen på en lang og uforudsigelig rejse, fortæller forlaget.

Roman udkommer 23. januar, på 70 års-dagen fra Jutlandias afrejse fra København.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce