Annonce
Odense

Bueskytteforening plaget af indbrud

En bueskytteforening i Odense har været plaget af indbrud i pinsen. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

En bueskytteforening på Falen i Odense var i pinsen temmelig plaget af indbrud ved klubhuset. To gange oplevede klubben at have indbrud af ukendte gerningsmænd. Ved det første indbrud benyttede tyvene sig af en skovl, der stod bag klubhuset, til at bryde en dør til et depotrum op. I rummet opbevarer klubben kridtmaskiner, støvsuger og andet forskelligt udstyr. Mellem udstyret var der også buer og pile, og ifølge anmeldelsen til Fyns Politi, så tog tyvene to buer og lidt pile med sig. Det fremgår af politiets døgnrapport, at indbruddet skulle være sket mellem lørdag klokken 20 og mandag klokken 8.00.

Og tirsdag var den så gal igen, da medlemmer af klubben var forbi igen. Klokken 15.25 opdagede et vidne, at et beslag til hoveddøren i klubhuset var brudt op og nogen havde stjålet yderligere to buer og flere pile. Der er formentlig tale om de samme gerningsmænd. Dette indbrud skete ifølge anmeldelsen til politiet mellem mandag klokken 13 og tirsdag klokken 15:25. (oms)

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce