Annonce
Odense

Budgettet er igen skredet: Borgmesteren er forbandet over morads hos børn og unge

- Det her handler om byens udsatte børn, og det er afgørende, vi får en bedre og mere stabil styring, siger Peter Rahbæk Juel om endnu en budgetoverskridelse i Børn- og Ungeforvaltningen. Foto: Frederik Nordhagen
Peter Rahbæk Juel (S) støtter idéen om det, han kalder en ekstern kulegravning, efter der igen mangler millioner til udsatte børn.

- Jeg er forbandet over, at vi igen står i det morads.

Sådan siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S), efter det står klart, at området for udsatte børn mangler 50-70 millioner kroner for at holde årets budget. Før sommerferien hed tallet 28,4 millioner.

- Det er på ingen måder holdbart, at et budget på så kort tid kan skride så meget, fastslår borgmesteren.

- Derfor er det klogeste at sætte en ekstern kulegravning af det her område i gang, så vi får vendt hver en sten og hver en sammenhæng og får anbefalinger til, hvordan vi som kommune kommer videre på en mere hensigtsmæssig måde.

Dermed bakker han op om det forslag, børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) lægger frem: At lade eksterne øjne tage et kritisk kig på forvaltningens håndtering af udsatte børn. Også selv om en kommune som Odense selvsagt burde kunne klare opgaven selv.

- Det kan man bare konstatere ikke helt er tilfældet, siger Rahbæk Juel.

Før sommerferien lod han ellers i klare vendinger forstå, at rådmanden og med hende resten af forvaltningen - med borgmesterens ord - lige skulle rubbe neglene og få styr på udgifterne.

Men med den nu væsentlig større millionmangel ser tingene anderledes ud, mener Peter Rahbæk Juel:

- Det er meget alvorligt, når tingene ændrer sig så meget på så kort tid. Og så må vi bide i det sure æble og få en kulegravning, så vi kan træffe de rigtige beslutninger om, hvordan vi på den lange bane genopretter det her område, fremhæver han, der ikke vil udelukke, at Børn- og Ungeforvaltningen også skal have økonomisk hjælp til at lukke hullet i budgettet i år.

- Nu skal Børn- og Ungeudvalget have mulighed for at drøfte sagen, og de skal i den grad skal i arbejdstøjet. Men det er ikke sikkert, vi kommer uden om også at kigge på det i en bredere sammenhæng.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce