Annonce
Faaborg-Midtfyn

Budgetseminar til 80.000 kr. undrer og forarger

Pia Kjærsgaard (DF) skælder ud over et budget-seminar til 80.000 kroner.

Dagbladet BT har søgt og fået aktindsigt - værdiordfører i DF tordner

Annonce

Faaborg-Midtfyn: Det vækker undren og hos nogle forargelse, at de 25 medlemmer af kommunalbestyrelsen holdt budgetseminar på Hotel Faaborg Fjord i et år, hvor det samtidig blev besluttet at indføre vakuumpakkede madpakker til ældre. Det er dagbladet BT, der har søgt og fået aktindsigt i Faaborg-Midtfyn Kommunes udgifter til budgetseminaret. De lød på 80.000 kroner, der udover de folkevalgte gik til nogle ledere og medlemmer af det øverste samarbejdsudvalg.

Ifølge BT var ledere og medarbejderne kun med førstedagen til kl. 14, mens de folkevalgte overnattede på hotellet.

I BT skælder Dansk Folkepartis værdiordfører Pia Kjærsgaard ud. Og tidligere borgmestersekretær i første Ringe, siden Faaborg-Midtfyn, Tove Jensen, mener, at politikerne i det mindste kunne betale vin til aftensmaden selv.

Borgmester Christian Thygesen (V) afviser kritikken.

- Jeg betragter disse omkostninger som en del af at drive demokratiet. Jeg mener også, at niveauet ligger ganske normalt, siger han.

- Men er det ikke naturligt i denne situation at kæde udgifter til budgetseminar og indførelsen af vakuummadpakker til ældre sammen?

- Nej, det kan jeg ikke se. Det er to helt forskellige ting. Jeg ved ikke, hvad man har forestillet sig. Det er ikke kun ældremad, vi har diskuteret, men et budget på tre milliarder samt omplaceringer af mange millioner kroner, svarer borgmesteren.

- Nogen mener, at I kunne betale vinen selv?

- Det er altså ikke store beløb. BT skriver 250 kroner pr. flaske, så er vi under 100 kroner i indkøbspris, det er ikke luksusvin.

- Kunne I holde budgetseminar på rådhuset?

- Hvis nogen har andre forslag, så skal vi diskutere dem, men det er vigtigt at fastholde et seminar. Vi er ti nye i kommunalbestyrelsen, og vi har et relativt godt klima. Det tilskriver jeg bl.a. et arrangement som dette. Det er også vigtigt for at kommune at kunne signalere det udadtil, påpeger borgmesteren.

Også gruppeformand Hans Stavnsager (S) mener kritikken er uberettiget.

- Det lyder som en rigtig BT-historie. Man kan altid diskutere, hvor man skal holde et budgetseminar, men vi har lagt vægt på at gøre det internt i Faaborg-Midtfyn, og så er det begrænset, hvad der er af muligheder. Også fordi vi skal have tekniske faciliteter og diverse møderum, siger han og tilføjer:

- Så kunne man selvfølgelig sige, at det kunne ske på rådhuset, men så tager folk jo hjem og sover. Vi mister tid, og desuden den socialisering, der ligger med uformelle drøftelser, forsvinder også.

Gruppeformand Anne Møllegaard Mortensen (DF) er uenig med sin værdiordfører.

- Det kan godt være, at vi kan spare noget ved at tage på rådhuset, men vi mister også noget. Og i prisen ligger jo overnatninger for 25. Man skal huske på, at vi har været i gang fra tidlig morgen til sen aften den første dag, og så fra tidlig morgen og hen på eftermiddagen andendagen, nævner hun.

- Vi har sørget for at holde arrangementet hjemme i Faaborg-Midtfyn og ikke som flere andre gange på Gl. Avernæs i Assens Kommune, tilføjer Anne Møllegaard Mortensen.

Hotel Faaborg Fjord med 40-årige Ole Olsen, direktør, i vinduet.
Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce