Annonce
Kerteminde

Budgetforliget er i hus: Indholder er hemmeligt til fredag middag

Budgettet for næste år er i hus, men det ville byrådet ikke afsløre på mødet. Indholdet bliver først offentliggjort i morgen. Arkivfoto
På byrådsmødet torsdag aften blev der ikke afsløret noget om næste års budget. Men forliget er indgået, og pressen er indkaldt præsentation af indholdet fredag middag.

Kerteminde: Selvom der stod 1. behandling af budgettet på dagsordnen, da byrådet torsdag aften var samlet, så blev det stort set ikke sagt et ord om budget.

- Vi har fået et oplæg fra direktionen, og det er et godt udgangspunkt for de forhandlinger, vi allerede er i gang med, konstaterede borgmester Kasper Olesen (S).

- Er der nogen, der ønsker at kommentere det?

Her burde adskillige politikere have haft noget på hjertet. Hvis altså ikke, det var fordi, der allerede er indgået et budgetforlig. Det blev der ikke sagt noget om på byrådsmødet, men invitationen var allerede sendt ud til pressen: Fredag middag præsenteres næste års budget på rådhuset.

Annonce

SF kan man regne med

Da så Jesper Hempler (SF) alligevel rakte hånden op, opstod der en hele del uro på i salen.

- SF kan man regne med, indledte han.

- Og jeg lovede, at hvis Knud (Skov Ahrnkiel) ikke provokerer, så vil jeg ikke kommentere på budgettet, og Knud har ikke provokeret, så jeg har ingen kommentarer.

Lettelsens latter bredte sig. Og samtidig blev det helt åbenlyst, at alle havde lovet hinanden ikke at afsløre noget i utide.

Knud Skov Ahrnkiel (der kunne lade være med at provokere) kunne dog afsløre, at det tegner til et så bredt forlig, at samtlige byrådsmedlemmer står bag det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce