Annonce
Kerteminde

Budgetforliget er i hus: Indholder er hemmeligt til fredag middag

Budgettet for næste år er i hus, men det ville byrådet ikke afsløre på mødet. Indholdet bliver først offentliggjort i morgen. Arkivfoto
På byrådsmødet torsdag aften blev der ikke afsløret noget om næste års budget. Men forliget er indgået, og pressen er indkaldt præsentation af indholdet fredag middag.

Kerteminde: Selvom der stod 1. behandling af budgettet på dagsordnen, da byrådet torsdag aften var samlet, så blev det stort set ikke sagt et ord om budget.

- Vi har fået et oplæg fra direktionen, og det er et godt udgangspunkt for de forhandlinger, vi allerede er i gang med, konstaterede borgmester Kasper Olesen (S).

- Er der nogen, der ønsker at kommentere det?

Her burde adskillige politikere have haft noget på hjertet. Hvis altså ikke, det var fordi, der allerede er indgået et budgetforlig. Det blev der ikke sagt noget om på byrådsmødet, men invitationen var allerede sendt ud til pressen: Fredag middag præsenteres næste års budget på rådhuset.

Annonce

SF kan man regne med

Da så Jesper Hempler (SF) alligevel rakte hånden op, opstod der en hele del uro på i salen.

- SF kan man regne med, indledte han.

- Og jeg lovede, at hvis Knud (Skov Ahrnkiel) ikke provokerer, så vil jeg ikke kommentere på budgettet, og Knud har ikke provokeret, så jeg har ingen kommentarer.

Lettelsens latter bredte sig. Og samtidig blev det helt åbenlyst, at alle havde lovet hinanden ikke at afsløre noget i utide.

Knud Skov Ahrnkiel (der kunne lade være med at provokere) kunne dog afsløre, at det tegner til et så bredt forlig, at samtlige byrådsmedlemmer står bag det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bandekriminalitet. Vi skal beskytte vidner bedre

Synspunkt: Hvis en borger i Odense, på Fyn eller et andet sted i landet oplever grov kriminalitet, bør det meldes til politiet. Men vi risikerer, at alt for mange afholder sig fra det, fordi de er bange for at vidne – særligt når kriminaliteten er begået af voldsparate, hårdkogte bandekriminelle. Derfor foreslog vi i weekenden, at vidner i bandesager skal sikres langt bedre end i dag: Vidner skal have anonymitet i alle sager mod registrerede bandemedlemmer. Vidners identitet må aldrig fremgå i sagsakter i sager mod registrerede bandemedlemmer. Vidner skærmes helt af, så der i retslokalet kun er dommer, domsmænd/nævninge, anklager og forsvarer. Vidnerne skal ganske enkelt kunne udtale sig uden at være hundeangste for, hvad der kan ske med dem selv eller deres familie, fordi det tiltalte bandemedlem og hans ’brødre’ kender deres identitet. Bedre beskyttelse af vidner er også klart til samfundets bedste, for gode vidneudsagn er ofte det, der gør, at kriminelle bandemedlemmer dømmes for deres forbrydelser. Som samfund stiller vi tilmed store krav til vidnerne: Et vidne er forpligtet til at udtale sig, tale sandt, møde op i retten og forblive i retten – ellers risikerer vidnet at blive anholdt. Så det mindste, vi som samfund kan gøre, er da at sikre vidnets sikkerhed. På lederplads her avisen lød det dog i mandags, at vores forslag går for vidt. At vi ikke kan have ”et parallelt retssystem, hvor bandemedlemmer og rockere får ringere muligheder for at forsvare sig i retten end andre tiltalte”. Alle skal naturligvis have en retfærdig rettergang, det kunne vi aldrig drømme om at gå på kompromis med. Og det bør bestemt også være muligt, selvom et hardcore bandemedlem ikke får serveret vidnets navn på et sølvfad. Vi foreslår netop, at forsvarsadvokaten skal kende vidnets identitet, så hun/han kan foretage sin egen research om vidnet og udspørge vidnet på kryds og tværs – men forsvareren skal være sig sit ansvar bevidst og ikke afsløre vidnets identitet over for sin bandeklient. Det er vist ikke for meget forlangt. Tryghed er altafgørende for, at vidner fortæller, hvad de har set. Her i avisen kunne vi jo i weekenden læse, hvordan beboere i et boligområde i det nordøstlige Odense afholder sig fra at melde episoder til politiet af frygt for gengældelse fra tvivlsomme typer. Når vi skal banderne til livs, skal vi presse dem konstant. De fleste odenseanere har – desværre – gennem årene bidt mærke i bandernes storskrydende adfærd i vores by. Og en del odenseanere har oplevet trusler og regulære afstraffelser. Som by skal vi stå sammen mod banderne, og vi har brug for, at lovgiverne på Christiansborg giver os de bedste rammer for det – ved at beskytte vidner bedre. Det er godt, at bandemedlemmer nu kan idømmes længere fængselsstraffe, men hvad hjælper det, hvis de ikke dømmes? Fordi vidnerne ikke tør stå frem?

Nyborg

Nyt læserråd er skudt i gang: Nyborg-aktører skal finde løsninger sammen med Fyens Stiftstidende

Annonce