Annonce
Kerteminde

Budgetforlig: Ingen jubel og skåltaler ved pressemøde

Med i byrådssalen var repræsentanter fra de syv partier og lister, der er med i forliget, mens Venstre og Borgerlisten, der står uden for forliget, så med fra sidelinjen. Foto: Mille Thomsen

Onsdag var der pressemøde på Rådhuset i Kerteminde, og sløret blev løftet for den nye budgetaftale.

Kerteminde: Der var ingen jubel i byrådssalen, da den nye budgetaftale blev præsenteret på et pressemøde onsdag eftermiddag.

Fra sidelinjen kiggede Venstre og Borgerlisten kritisk til, mens budgettet blev præsenteret. De er de eneste ud af de ni partier og lister i byrådet, der står uden for forliget.

- Alle 25 i byrådet har bidraget til at få lagt det her budget realistisk. Det er kun skattestigningen, der har gjort, at to af partierne ikke vil være med, indledte borgmester, Kasper E. Olesen (S).

- Det har været en lang proces, og det har været svært. Men alle har været indstillet på, at Kerteminde kommune skulle komme økonomisk på fode igen.

- Der er nok ikke mange, der kan sige, at de har fået noget igennem, for det, det gjaldt om, var at afbøde de her besparelser.

Annonce

- Vi må krydse fingre

- Jeg har ikke tænkt mig at holde nogen skåltale, sagde Jesper Hempler (SF), der bestemt ikke var den eneste, der ikke syntes, der er noget at skåle for.

- Der er ikke noget at juble over i det her budget overhovedet. Det er den ene ubehagelighed efter den anden, konstaterer Terje Pedersen (DF)

Der er stor enighed om, at det primære mål ved forhandlingerne har været at lægge et budget, der hænger sammen og holder, og hvor tallene er realistiske.

- Det er nok det sværeste budget, jeg har været med til at lægge, men det er forhåbentligt også det mest realistiske budget, og det er det budget med mest eftertanke, konstaterer Sanne Stemann Knudsen (Radikale).

Alle håber da også, at man kan undgå at skulle bestille et nyt sparekatalog til januar.

- Vi er rigtig glade ved, at vi ikke skal starte første januar ved at åben kassen igen og finde besparelser, siger Knud Ahrnkiel (M) og tilføjer:

- Men der er ikke meget, der skal gå galt, så har vi et problem, men vi må krydse fingre.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Fyn

Borgmester om Middelfarts jobvækst: - Først og fremmest er det et udtryk for, at mange af kommunens virksomheder klarer sig godt

Annonce