Annonce
Læserbrev

Budgetforhandlinger. Det er jo ikke Venstre, det er galt med

Læserbrev: Seks byrådsmedlemmer fra Venstre skulle gerne kunne producere mere politik end et byrådsmedlem. Nyligt afdøde Per Berga Rasmussen (EL - tidligere rådmand - æret være hans minde) var ifølge alle kilder en uhyre flittig politiker igennem 40 år. Især i den periode, hvor han stod alene i byrådet, formåede han at flytte politik fra lukkede udvalg ud i offentligheden.

Det vil sige at sætte sine politiske synspunkter på byrådets dagsorden, så det blev synligt for borgerne. Som borgerlig opposition med seks byrådsmedlemmer ligger det lige til det politiske højreben for Venstre at synliggøre sin politik og sætte gang i byrådsdebatten, hvilket nok ikke vil behage borgmesteren med diktatoriske tilbøjeligheder.

Der skal flere parter til for at samarbejde, og det behøver jo ikke at være Venstre, der er noget galt med, når borgmesteren udelukker Venstre fra budgetforhandlinger. Modsatrettede politiske synspunkter må tåles.

Spørgsmålet om, hvorvidt letbane to bør sættes på skinner, må debatteres sagligt. Og det er så stor en sag, at det kan tage mange byrådsmøder at behandle spørgsmålet, når alle sten skal vendes. De ikke særligt gode erfaringer med den nyetablerede letbane i Aarhus bør indgå som letbaneerfaringer i debatten, ligesom mange andre - især driftsøkonomiske erfaringer bør indgå.

Og i særlig grad den teknologiske udvikling med eldrevne busser, som man har valgt i Aalborg fremfor en dyr og færdselsmæssig ufleksibel letbane. Borgerne bør orienteres grundigt, og en folkeafstemning om letbane 2 bør gennemføres senest i forbindelse med det næste byrådsvalg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Brandvæsenet måtte rykke ud: Brand i lade

Leder For abonnenter

Omsorgstjek er tiltrængt

Så skete det igen. En beboer på et fynsk plejehjem afgår ved døden under omstændigheder, der indikerer omsorgssvigt i en grad, så frustrerede og vrede pårørende efterfølgende vælger at klage. Det rejser nogle spørgsmål, bl.a. disse: Er der substans i klagen? Hvis ja, er der så tale om et isoleret menneskeligt svigt eller bør dødsfaldet føre til et eftersyn af procedurer, normer og arbejdskultur på det pågældende plejehjem? Eller måske i hele kommunens plejesektor? Ovennævnte dødsfald på Plejecenter Havebæk i Odense i januar tyder på, at et grundigt tjek er tiltrængt. Hvis man altså, som det må være naturligt, tager afsæt i, hvordan det ude i civilsamfundet heldigvis er almindeligt at behandle gamle, svækkede medborgere. I det aktuelle tilfælde er der endda tale om en gammel mand med hovedskader efter et falduheld. Et resumé af sagen, som avisen omtalte i går: Seks dage efter sin indflytning på Plejecenter Havebæk faldt den 89-årige tiltagende demente og gangbesværede Niels Kjærgaard og slog hovedet. Skaderne var synlige og tydelige. Kjærgaard havde blå mærker og skrammer i ansigtet og kastede op flere gange. Alligevel skønnede personalet, at der ikke var grund til at tilkalde en læge. Niels Kjærgaard blev lagt i seng klokken 21.30, og plejecentrets nattevagt, som derefter tog over, fik ikke klar besked om, at han havde været ude for et falduheld. Niels Kjærgaard blev fundet død næste morgen klokken halvotte. Da havde han været død i adskillige timer, og efter en obduktion kunne politiet to dage senere meddele de pårørende, at faldulykken var dødsårsag. Overordnet forsvarer Odense Kommunes ældre- og handicapchef Kim Bøg-Jensen plejecentrets medarbejdere med den begrundelse, at retningslinjerne er blevet fulgt, og dermed har man jo en oplagt grund til at kulegrave netop procedurerne. For hvis ikke en alderssvækket og forslået mand som Niels Kjærgaard skulle have særlig omsorg, hvem skulle så? Ældrechefens ikke specielt medfølende udtalelser kunne også tyde på, at der er grund til at tjekke, hvad man kan kalde omsorgskulturen i plejesektoren.

Kerteminde For abonnenter

Gense hele borgermødet: Er byggeriet på Nordre Havnekaj en rigmands-ghetto eller en gave til byen?

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce