Annonce
Assens

Budgetaftalen kom formelt i hus: Tilfredshed stort set hele vejen rundt

Karin Christiansen (V) havde en helt speciel dag onsdag, da hun var med til sit sidste byrådsmøde. Hun stopper i byrådet grundet nyt arbejde. Men grundlæggende tegner billedet meget godt op på årets budgetaftale: Der er overvejende tilfredshed hele vejen rundt blandt de politiske partier. Foto: Martin Kloster
Byrådsmødet onsdag aften kom meget til at handle om budgetaftalen, som formelt kom i hus. Hele byrådet var tilfredse med aftalen, selv om der inden for visse områder kunne have været forbedringer alt efter partifarve.

Assens: - Nu er vi foran.

Sådan sagde borgmester Søren Steen Andersen (V) under byrådsmødet onsdag aften i sit, kaldte kan det, præludium over budgetaftalen.

Som en allerede spillet fodboldkamp, hvor man efterfølgende kender resultatet, var det en ren formalitet for byrådet at godkende andenbehandlingen og godkendelsen af budget 2021-2024. Nu manglede kun "skåltalerne" i byrådssalen over et budget, som der var bred enighed om hele vejen rundt er et ganske godt budget af lande med.

Annonce

- Med fare for at lyde som en gammel vinbonde eller en frugtavler, så vil jeg starte min budgettale med beretningen om de seneste årstider. For det startede med et skidt efterår. Så kom der minsandten et skidt efterår mere, så et til tider lidt for spændende forår - for der til sidst kunne komme er rigtig godt efterår, forklarede Søren Steen Andersen det.

Navnenyt fra byrådsmødet

Her kan du blive lidt klogere på nogle navneting fra onsdagens byrådsmøde i Assens Kommune.

  • Der var blomster og en gave til Kaj Alstrup (EL), fordi han for et par lørdage siden blev viet på rådhuset af borgmester Søren Steen Andersen (V).
  • Karin Christiansen (V) fik formelt lov til at udtræde af byrådet, fordi hun har fået et nyt job, der er uforeneligt med byrådsarbejdet. Derfor var der også blomster og en gave til hende. Henrik Jørgensen (V) fra Verninge får æren af at betræde "byrådsjord" for Karin Christiansen indtil kommunalvalget i november næste år. Og samme Jørgensen sad faktisk på dette byrådsmøde selv som afløser for afbudsramte Pia Offer Madsen (V).
  • Ashil Farokh (S) fik forlænget sin orlov indtil nytår, stedfortræder er Elmer Philipsen (S).
  • Jens Jakobsen (V), farvehandleren fra Haarby, får fremover en lidt travlere kalender og sikkert en dyrere benzinregning. For byrådet godkendte, at han som byrådets repræsentant indtræder i kulturhuset Tobaksgaardens bestyrelse.
  • Det gamle, socialdemokratiske byrådsmedlem Jørgen Bladt fra Vissenbjerg var atter tilbage i den politiske lokalmanege, fordi Finn Brunse havde meldt afbud til byrådsmødet, hvilket sjældent sker.
  • Der mødte kun 28 af de 29 medlemmer frem til mødet. Dansk Folkepartis Betina Signe Stick hørte nemlig - uvist af hvilken grund - med hjemmefra over en kommunikationslinje.
  • Tine Grau Poulsen (V) får grundet rokaderne rollen som 2. viceborgmester.
  • Søren Steen Andersen sendte en tak, i sin tale om budgettet, til journalisten Arne Ullum fra nicheportalen NB-Økonomi, fordi han havde brugt kommunen som case, "og brugte sin evne til at røntgenfotografere udligningsmekanismerne og formidle dem så godt ud - både før og under forhandlingerne i Indenrigsministeriet", sagde borgmesteren, der har kæmpet for udligning.
  • Selv om vi er et godt stykke inde i efteråret, så mødte SF's Flemming Risskov Jørgensen i øvrigt som den eneste op i korte bukser til mødet.

Søren Steen Andersen kom ind på det kringlede budgetforløb, fra der var 12 mio. kr. til der lige pludselig var - glædeligt - 66 mio. kr. at jonglere med for kommunen.


Men vi går heller ikke på grund af små deltaljer og teknikaliteter.

Søren Thomsen (K), byrådsmedlem.


- Et noget bedre udgangspunkt end de 12 (mio. kr., red.) fra februar, og sammenlignet med efteråret forinden, hvor der blev skåret godt i vinstokkene og avlet på "vredens druer", så endte det så også med, at udgangspunktet for dette års budgetlægning var 100 mio. kr. bedre end udgangspunktet 12 måneder forinden. Dengang vi lige skulle starte med et finde 38 mio. kr., førend vi kunne lægge noget på, kom det fra borgmesteren.

Der kan lægges på

Søren Steen Andersen bemærkede, at havde byrådet ikke gjort det nødvendige i de to foregående efterår, da havde kommunen heller ikke mærket meget til de 66 mio. kr. nu og her.

Borgmester Søren Steen Andersen (V) skridter ned mellem bordene med blomster i retning af Enhedslistens Kaj Alstrup, som for nylig blev viet af selvsamme borgmester. Foto: Martin Kloster

- Så havde de bare gået til at lappe huller her og der, sagde Søren Steen Andersen, som tilføjede, at i Assens kunne man nu "lægge ovenpå".

Sara Emil Baaring (S) nævnte, at Socialdemokratiet sagde ja til aftalen, fordi der var blevet sikret penge inden for det forebyggende arbejde inden for børneområdet, og sikret penge til folkeskolen og ældreområdet.

- Det er ingen hemmelighed, vi gerne ville have opnået noget mere. Det lykkedes ikke i år, men vi er klar ved de kommende forhandlinger, sagde hun, og var så også glad for det såkaldte budgetværn på 20 mio. kr. til uforudsete udgifter, som har drillet bundlinjen.

Hun ville gerne have givet de ældre flere penge samt bibliotekerne.

Annonce

Ikke for enhver pris

Kaj Alstrup (EL) var tilfreds med aftalen, men advarede om, at kommunen stadig ligger på sidstepladsen på mange velfærdsområder. Men, sagde han, ville kæmpe for at forbedre det fremover.

Søren Thomsen (K),  sagde, at Konservative ikke var med "for enhver pris".

- Men vi går heller ikke på grund af små detaljer og teknikaliteter, fortalte han.

Han var glad for, der i budgettet blev taget et "lille opgør" med ensomhed blandt de ældre medborgere og at daghjemmet var tilbage.

Henrik Jørgensen (V) spadserer hen til sin stol i byrådssalen som afløser denne gang for Pia Offer Madsen (V). Men fra i næste måned og frem til kommunalvalget i november 2021 remplacerer han Karin Christiansen (V). Tine Grau Poulsen (V) ses foran ham, og Mogens Mulle Johansen (SF) ses bag ham. Foto: Martin Kloster

Mogens Mulle Johansen (SF) var glad for, der var lagt flest penge hos børn, ældre og handicappede.

- Der, hvor vi jo også gerne havde set, vi kunne have endnu flere, det var forebyggelse, specielt helt små børn, sagde Mulle.

Borgmester Søren Steen Andersen (V) får sig en snak med Jørgen Bladt (S) i byrådssalen inden byrådsmødet. Foto: Martin Kloster
Søren Steen Andersen (V) hilser på Kaj Alstrup (EL) i byrådssalen i Assens, da sidstnævnte havde fået overrakt blomster i bedste "2020-stil" med albuer. Foto: Martin Kloster
Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Nyborg

Det var kattens: Mumier er ren overtro

Odense For abonnenter

Det virker: Partikeludledningen er faldet i Odenses miljøzone

Kerteminde

Brummelyd nær det tidligere Lindø holdt Julie vågen: - Den går lige i rygsøjlen

Erhverv For abonnenter

Snart fuldt hus på alle 17 etager: Ejendomsmægler kendt fra tv rykker ind i TBT Tower

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Debat

Kære Poul-Erik Svendsen, vil du kæmpe for at bevare vores landsbyordninger?

Assens

Derfor bliver træer fældet i bunkevis, inden en ny lokalplan er klar: Nyt boligprojekt kan være på vej her

Danmark

Lykke var træt af at bruge op mod 1500 kroner på kalendergaver - men så fik hun en idé, som kan spare forældre en masse penge

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Assens For abonnenter

26-årig havde oversavet jagtgevær i skab på arbejde: - Jeg troede, det var et godt gemmested

Erhverv For abonnenter

Succes-virksomhed lader sig opkøbe: Nu skal det være slut med at takke nej til kæmpe vindmølle-ordrer

Annonce