Annonce
Debat

Budgetaftalen. Ingen plejefamilier skal føle sig overhørt

Det er forståeligt at sammenfaldet mellem den besparelse, der blev vedtaget i forbindelse med budgetaftalen mellem alle partier i Byrådet, undtaget O og Ø, og en ny honoreringsmodel på området har skabt en utryghed hos plejefamilierne.

Når besparelsen skal ske, giver det bare bedst mening samtidig at se på, hvordan en ny model kan stabilisere og forbedre forholdene for plejebørn og forældre. Den nye vederlagsmodel skaber en større fremtidig sikkerhed omkring plejefamiliernes vederlag og modellen sikrer et bedre fokus på barnets udvikling og trivsel, fordi et fokus på barnets ressourcer og positive forandring ikke længere vil være synonymt med en nedsættelse i vederlag.

Nu har Byrådet truffet beslutning omkring den videre proces, der giver plejefamilierne frem til marts 2022 til at lande i det nye system. Det er alles ønske og intention, at der skal være en god dialog, for at sikre at alle spørgsmål og undringer afklares. Ingen skal føle, at de ikke bliver lyttet til. Derudover er der opstået et gensidigt ønske om en langt højere grad af dialog mellem det politiske udvalg og plejefamilierne, der hilses varmt velkomment herfra.

Vi har i udvalget fået vished om, at administrationen arbejder på højtryk for at gennemgå og være i dialog med de enkelte plejefamilier omkring den nye situation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce