Annonce
Læserbrev

Budget. Venstre har isoleret sig selv

Læserbrev: Venstre har isoleret sig selv og foretrukket at tage en egoistisk og populistisk vej uden om indflydelse! Det var med meget voldsomt sprogbrug og udtryk, at Jane Jegind og Venstre i Odense smækkede med døren, da det gik op for hende, at politikerne med deres ageren har meldt sig ud af det kommende budget for Odense.

I fire år, har vi hørt på, at Venstre hellere ville omprioritere i stedet for at hæve skatten, men da det resterende byråd gik i gang med at flytte penge fra administration og kultur, var det vigtigere for Venstre at kunne kritisere de øvrige partier, end at leve op til partiets tidligere løfter. Hvilket snart ikke kan komme bag på nogen. Der er gået et langt forløb forud for borgmesterens udmelding om, at de øvrige partier arbejder videre uden Venstre. Venstre har kørt solo i fire ud af fem udvalg og i særdeleshed i pressen. Da det hårde arbejde skulle gøres, måtte de konservative og socialdemokratiet bruge hele pinsen på at stykke et omprioriteringskatalog sammen for by og kulturområdet, fordi Jane Jegind ikke ville. Forud for det var hun sprunget fra Økonomiudvalgets enstemmige beslutning om, at der skulle omprioriteres kr. 200 mio.

At man så efterfølgende mener, at man kan melde sig ind igen og tror, at man kan være med til at bruge de penge, som de øvrige partier har fundet, men så bliver sur, når der bliver sagt fra, er paradoksalt. Der må være en grænse for, hvad vi øvrige partier skal finde os i fra Venstre og Jeginds side. Personligt ser jeg frem til gode og konstruktive forhandlinger med de ansvarlige partier i Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Fyens Stiftstidende bombesprængt

1995 Stadig flere berusede cyklister kommer til skade ved eneulykker om natten og i weekenderne. Læge Lars Binderup Larsen fra Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital oplyser, at cyklisterne især får skader på tænder og ansigt, da de på grund af deres påvirkede tilstand ofte ikke er i stand til at værge for sig med hænderne. Flere af kvæstelserne er så dybe, at de efterlader skræmmende ar. I Ugeskrift for Læger offentliggør Ulykkes Analyse Gruppen chokerende tal på tilskadekomne cyklister, der er påvirket af spiritus. 18 procent af de behandlede på skadestuen angav selv, at de var påvirkede. Det er især mandlige cyklister mellem 26 og 29 år, der kommer til skade i på cykel ved solouheld. 1970 Den fynske byggematador Jens P. Koch fik i aftes startet sit nye parti, Folkekapitalistisk Parti, ved et møde på Industripalæet i Odense. Det har foreløbig et kommunalpolitisk sigte, idet man vil opstille en kandidatliste til byrådsvalget. Det er sandsynligt, at det bliver med Jens P. Koch som spidskandidat. Det nye parti fik en bevæget start. Man måtte hurtigt opgive at holde mødet i Industripalæets festsal, og i stedet indbyde dem, der meldte sig ind i partiet, til en stiftende generalforsamling med gratis kaffebord i den mindre sal. Her kom bølgerne også til at gå højt. Man fik dog valgt et forretningsudvalg, som allerede i eftermiddag mødes privat hos Jens P. Koch for at udforme et partiprogram. 1945 I nat vækkedes hele Odense af en række meget kraftige eksplosioner. Den første hørtes ved 01-tiden, og i det følgende kvarter fulgte ca. 15 eksplosioner. Der er anrettet meget store ødelæggelser i byens tre hovedgader: Nørregade, Vestergade og Kongensgade. På Fisketorvet blev Fyns Tidendes bygning ud mod Nørregade ødelagt ved tre eksplosioner. Det lykkedes portvagten at få kaldt trykkeripersonalet ud af den brændende bygning. I Vestergade har en bombe ødelagt Fyens Stiftstidendes redaktion og ekspedition. Desuden gik det ud over nr. 48, hvor forsikringsselskabet Hånd i Hånd har til huse, og der er ligeledes sket store skader på St. Knuds ejendom på hjørnet af Vestergade og Mageløs.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Annonce