Annonce
Debat

Budget. Styringen tilbage til politikerne

Man er nødt til at gå tilbage og sige, hvorfor er kommunen kommet i den situation ikke at have penge nok til de krav, der stilles af borgerne, som har valgt dem.

Kommunesammenlægningen har del af skylden. Det er de samme folkevalgte, der skal administrere mange flere kroner, samtidig udvikler sproget sig, så den almindelige folkevalgte godt kan læse, hvad der står, men ikke forstår det. Derfor ansætttes flere ledende medarbejdere i administrationen.

Hvad gør vi så for at undgå at afskedige medarbejderen på gulvet, og hvordan bibeholder vi den service, vi havde før kommunesammenlægningen, skolerne i det nære samfund, bibliotekerne, bustrafikken og så videre.

Kommunaldirektøren har bestilt en undersøgelse hos BDO. Når jeg læser deres rapport, ser jeg på næsten alle punkter, at der henvises til, at der skal tages en politisk beslutning om at spare, derfor skal der nytænkning til hos politikerne.

BDO viser vejen: der skal spares i ledelsen. Der er alt formedarbejdere i administrationen. Politikerne skal tage ledelsen tilbage og give ansvar til medarbejderen på gulvet, som godt ved, hvordan arbejdet skal udføres. Der skal sammenlægges afdelinger, der skal ikke bruges penge på rådgivning, den kan politikerne få i ministerierne, og kommunen slipper ikke for en lille skattestigning.

Et eksempel kunne være at afskedige personalet på havnen og lade Vej og Park overtage arbejdet med vedligehold og færgepersonalet få til opgave at modtage skibe. Der er sikkert flere sammenlægningsmuligheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Efterforskning af overgreb på fireårig standset: Socialrådgiver med accent stod for eneste afhøring

112

Lige nu: Brand i Kverneland i Kerteminde

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: Lange ventelister for at komme over Storebælt lillejuleaften

1994 Tvind-koncernen er på vej mod sin alvorligste krise i skoleimperiets godt 20-årige historie. Adskillige afhoppede elever og den magtfulde Danmarks Lærerforening har indgivet politianmeldelse mod det såkaldte seminarium på Tvind, der over for sine elever hævder at uddanne lærere til den danske folkeskole. Den forklaring er ikke kun usand, men også kriminel, mener Danmarks Lærerforening. I går meddelte undervisningsministeriet, at det har afsløret Tvind i snyderi til et beløb af 180.000 kroner. Det drejer sig om elever fra Det nødvendige Seminarium, der måske under pres fra lærerne har indgivet snydeansøgninger til den nærliggende Rejsende Højskole for at skaffe penge til seminariet. 1969 Stemmesedlen til det første valg til det fynske storamtsråd bliver næsten trekvart meter lang. Valgloven giver mulighed for at undlade navnene på de opstillede kandidater og kun bringe partiernes navne på stemmesedlen. Men fællesudvalget, der forbereder oprettelsen af Fyns Amt fra 1. april næste år, har besluttet at bringe navnene på samtlige henved 170 kandidater. Det er første gang, at vælgerne i Odense, Svendborg, Middelfart og Nyborg kan deltage i et amtsrådsvalg. Det sker som følge af den nye amtsstruktur, hvorefter de største købstæder også skal bidrage til amterne. Vælgertallet på Fyn kommer derved op på 295.200 mod 176.121 vælgere ved det seneste amtsrådsvalg i 1966. 1944 Nu er der ikke flere chancer for folk, der vil rejse over Storebælt lillejuleaften. Alle færgebilletterne er udleveret på Odense Statsbanestation i morges, og der er skrevet så mange op på ventelisten, at eventuelle billetter, der kan fremskaffes senere, for længst er beslaglagt. De ekstraordinære forhold, der råder for denne juletrafiks vedkommende, skabte et sceneri på statsbanegården i Odense, som vi ikke er vant til på disse breddegrader. Der stod ventende mennesker uden for banegården hele natten trods kulde og slud. Det var folk, der for enhver pris ville over Storebælt lillejuleaften, men deres natlige anstrengelser viste sig at være unødvendige, da der her til morgen var billetter i overskud.

Annonce