Annonce
Debat

Budget. Styringen tilbage til politikerne

Annonce

Man er nødt til at gå tilbage og sige, hvorfor er kommunen kommet i den situation ikke at have penge nok til de krav, der stilles af borgerne, som har valgt dem.

Kommunesammenlægningen har del af skylden. Det er de samme folkevalgte, der skal administrere mange flere kroner, samtidig udvikler sproget sig, så den almindelige folkevalgte godt kan læse, hvad der står, men ikke forstår det. Derfor ansætttes flere ledende medarbejdere i administrationen.

Hvad gør vi så for at undgå at afskedige medarbejderen på gulvet, og hvordan bibeholder vi den service, vi havde før kommunesammenlægningen, skolerne i det nære samfund, bibliotekerne, bustrafikken og så videre.

Kommunaldirektøren har bestilt en undersøgelse hos BDO. Når jeg læser deres rapport, ser jeg på næsten alle punkter, at der henvises til, at der skal tages en politisk beslutning om at spare, derfor skal der nytænkning til hos politikerne.

BDO viser vejen: der skal spares i ledelsen. Der er alt formedarbejdere i administrationen. Politikerne skal tage ledelsen tilbage og give ansvar til medarbejderen på gulvet, som godt ved, hvordan arbejdet skal udføres. Der skal sammenlægges afdelinger, der skal ikke bruges penge på rådgivning, den kan politikerne få i ministerierne, og kommunen slipper ikke for en lille skattestigning.

Et eksempel kunne være at afskedige personalet på havnen og lade Vej og Park overtage arbejdet med vedligehold og færgepersonalet få til opgave at modtage skibe. Der er sikkert flere sammenlægningsmuligheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce