Annonce
Faaborg-Midtfyn

Budget-ramte politikere hædret med buket

Anstina Vanggaard Krogh modtog buketten på vegne af hele kommunalbestyrelsen. Foto: Maria Retoft Pedersen
Anstina Vanggaard Krogh modtog "Månedens buket" fra Westergård Blomster og Ugeavisen Faaborg på vegne af den samlede kommunalbestyrelse.

Faaborg: Hvis man kan tale om, at der er en højsæson i hvervet som lokalpolitiker, så står vi lige midt i den. Inden for de kommende uger skal budgettet for 2020 i Faaborg-Midtfyn Kommune vedtages, og kommunalbestyrelsesmedlemmerne har travlt med at læse høringssvar, gå til borgermøder, holde seminarer og en hel masse andet.

For nylig havde Ugeavisen Faaborg dog alligevel sat Anstina Vanggaard Krogh, der sidder i kommunalbestyrelsen for Socialdemokraterne, stævne hos Westergård Blomster, så hun kunne modtage "Månedens Buket" på vegne af hele kommunalbestyrelsen. Samtlige politikere var nemlig blevet indstillet til hæderen af Pia Denty.

I indstillingen skrev Pia Denty:

"Jeg vil gerne indstille byrådets politikere. Ikke fordi jeg er enig med dem, men fordi de stiller åbent op til dialog, til møder, til åbninger af dette og hint, de stiller offentligt op på næsten alle mulige tidspunkter, og fordi de for det meste prøver at gøre en forskel".

Da det nok ville sætte Hanne Andersen fra Westergård Blomster på overarbejde i denne sammenhæng, hvis hun skulle binde 25 buketter til samtlige folkevalgte i Faaborg-Midtfyn Kommunes kommunalbestyrelse, faldt valget hos Pia Denty på Anstina Vanggaard Krogh som repræsentant for hele flokken.

Annonce

Om Månedens Buket

Westergård Blomster ved Hanne Andersen og Ugeavisen Faaborg har indgået et samarbejde, og hver måned kårer vi én, der har gjort sig fortjent til "månedens buket".

Det er læserne af Ugeavisen Faaborg, der indstiller egnede kandidater.

Det er helt op til dig, hvilke kriterier, du synes, kvalificerer din kandidat. Det vigtige er bare, at du sender os et par linjer om, hvorfor det netop er din kandidat, der skal vinde blomsterne.

Send din indstilling til redaktion@uaf.dk senest den 28. oktober, så er din kandidat med i næste runde.

Hvis din kandidat vinder, offentliggør vi din indstilling i avisen.

Udover din indstilling har vi brug for dit navn og kontaktoplysninger, så vi eventuelt kan få uddybet din indstilling.

Du kan også aflevere en indstilling fysisk i mediehuset i Kanneworffs Gaard, Torvet 8b, Faaborg.

Øretæver og roser

- Jeg blev simpelthen så glad helt ned i maven på hele kommunalbestyrelsens vegne, da jeg fik den her nyhed om, at vi havde fået bukketen. Jeg skyndte mig at ringe til borgmesteren (Hans Stavnsager, red.), og jeg sendte en mail til resten af kommunalbestyrelsen med det gode nyhed, fortæller Anstina Vanggaard Krogh.

Og selv om det nogengange kan være "øretævernes holdeplads", når man sidder i byrådssalen med de svære beslutninger, så er der altså også roser og opbakning at hente.

- Det er et af de fag, hvor man let bliver udsat for kritik, men det ved vi jo. Sådan er gamet. Heldigvis får vi som politikere også rigtig mange positive tilkendegivelser som klap på skulderen, mails, beskeder osv, fortæller Anstina Vanggaard Krogh og tilføjer:

- Og vi føler os også altid godt modtaget, når vi er ude til borgermøder og den slags.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce