Annonce
Faaborg-Midtfyn

Budget-ramte politikere hædret med buket

Anstina Vanggaard Krogh modtog buketten på vegne af hele kommunalbestyrelsen. Foto: Maria Retoft Pedersen
Anstina Vanggaard Krogh modtog "Månedens buket" fra Westergård Blomster og Ugeavisen Faaborg på vegne af den samlede kommunalbestyrelse.

Faaborg: Hvis man kan tale om, at der er en højsæson i hvervet som lokalpolitiker, så står vi lige midt i den. Inden for de kommende uger skal budgettet for 2020 i Faaborg-Midtfyn Kommune vedtages, og kommunalbestyrelsesmedlemmerne har travlt med at læse høringssvar, gå til borgermøder, holde seminarer og en hel masse andet.

For nylig havde Ugeavisen Faaborg dog alligevel sat Anstina Vanggaard Krogh, der sidder i kommunalbestyrelsen for Socialdemokraterne, stævne hos Westergård Blomster, så hun kunne modtage "Månedens Buket" på vegne af hele kommunalbestyrelsen. Samtlige politikere var nemlig blevet indstillet til hæderen af Pia Denty.

I indstillingen skrev Pia Denty:

"Jeg vil gerne indstille byrådets politikere. Ikke fordi jeg er enig med dem, men fordi de stiller åbent op til dialog, til møder, til åbninger af dette og hint, de stiller offentligt op på næsten alle mulige tidspunkter, og fordi de for det meste prøver at gøre en forskel".

Da det nok ville sætte Hanne Andersen fra Westergård Blomster på overarbejde i denne sammenhæng, hvis hun skulle binde 25 buketter til samtlige folkevalgte i Faaborg-Midtfyn Kommunes kommunalbestyrelse, faldt valget hos Pia Denty på Anstina Vanggaard Krogh som repræsentant for hele flokken.

Annonce

Om Månedens Buket

Westergård Blomster ved Hanne Andersen og Ugeavisen Faaborg har indgået et samarbejde, og hver måned kårer vi én, der har gjort sig fortjent til "månedens buket".

Det er læserne af Ugeavisen Faaborg, der indstiller egnede kandidater.

Det er helt op til dig, hvilke kriterier, du synes, kvalificerer din kandidat. Det vigtige er bare, at du sender os et par linjer om, hvorfor det netop er din kandidat, der skal vinde blomsterne.

Send din indstilling til redaktion@uaf.dk senest den 28. oktober, så er din kandidat med i næste runde.

Hvis din kandidat vinder, offentliggør vi din indstilling i avisen.

Udover din indstilling har vi brug for dit navn og kontaktoplysninger, så vi eventuelt kan få uddybet din indstilling.

Du kan også aflevere en indstilling fysisk i mediehuset i Kanneworffs Gaard, Torvet 8b, Faaborg.

Øretæver og roser

- Jeg blev simpelthen så glad helt ned i maven på hele kommunalbestyrelsens vegne, da jeg fik den her nyhed om, at vi havde fået bukketen. Jeg skyndte mig at ringe til borgmesteren (Hans Stavnsager, red.), og jeg sendte en mail til resten af kommunalbestyrelsen med det gode nyhed, fortæller Anstina Vanggaard Krogh.

Og selv om det nogengange kan være "øretævernes holdeplads", når man sidder i byrådssalen med de svære beslutninger, så er der altså også roser og opbakning at hente.

- Det er et af de fag, hvor man let bliver udsat for kritik, men det ved vi jo. Sådan er gamet. Heldigvis får vi som politikere også rigtig mange positive tilkendegivelser som klap på skulderen, mails, beskeder osv, fortæller Anstina Vanggaard Krogh og tilføjer:

- Og vi føler os også altid godt modtaget, når vi er ude til borgermøder og den slags.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bandekriminalitet. Vi skal beskytte vidner bedre

Synspunkt: Hvis en borger i Odense, på Fyn eller et andet sted i landet oplever grov kriminalitet, bør det meldes til politiet. Men vi risikerer, at alt for mange afholder sig fra det, fordi de er bange for at vidne – særligt når kriminaliteten er begået af voldsparate, hårdkogte bandekriminelle. Derfor foreslog vi i weekenden, at vidner i bandesager skal sikres langt bedre end i dag: Vidner skal have anonymitet i alle sager mod registrerede bandemedlemmer. Vidners identitet må aldrig fremgå i sagsakter i sager mod registrerede bandemedlemmer. Vidner skærmes helt af, så der i retslokalet kun er dommer, domsmænd/nævninge, anklager og forsvarer. Vidnerne skal ganske enkelt kunne udtale sig uden at være hundeangste for, hvad der kan ske med dem selv eller deres familie, fordi det tiltalte bandemedlem og hans ’brødre’ kender deres identitet. Bedre beskyttelse af vidner er også klart til samfundets bedste, for gode vidneudsagn er ofte det, der gør, at kriminelle bandemedlemmer dømmes for deres forbrydelser. Som samfund stiller vi tilmed store krav til vidnerne: Et vidne er forpligtet til at udtale sig, tale sandt, møde op i retten og forblive i retten – ellers risikerer vidnet at blive anholdt. Så det mindste, vi som samfund kan gøre, er da at sikre vidnets sikkerhed. På lederplads her avisen lød det dog i mandags, at vores forslag går for vidt. At vi ikke kan have ”et parallelt retssystem, hvor bandemedlemmer og rockere får ringere muligheder for at forsvare sig i retten end andre tiltalte”. Alle skal naturligvis have en retfærdig rettergang, det kunne vi aldrig drømme om at gå på kompromis med. Og det bør bestemt også være muligt, selvom et hardcore bandemedlem ikke får serveret vidnets navn på et sølvfad. Vi foreslår netop, at forsvarsadvokaten skal kende vidnets identitet, så hun/han kan foretage sin egen research om vidnet og udspørge vidnet på kryds og tværs – men forsvareren skal være sig sit ansvar bevidst og ikke afsløre vidnets identitet over for sin bandeklient. Det er vist ikke for meget forlangt. Tryghed er altafgørende for, at vidner fortæller, hvad de har set. Her i avisen kunne vi jo i weekenden læse, hvordan beboere i et boligområde i det nordøstlige Odense afholder sig fra at melde episoder til politiet af frygt for gengældelse fra tvivlsomme typer. Når vi skal banderne til livs, skal vi presse dem konstant. De fleste odenseanere har – desværre – gennem årene bidt mærke i bandernes storskrydende adfærd i vores by. Og en del odenseanere har oplevet trusler og regulære afstraffelser. Som by skal vi stå sammen mod banderne, og vi har brug for, at lovgiverne på Christiansborg giver os de bedste rammer for det – ved at beskytte vidner bedre. Det er godt, at bandemedlemmer nu kan idømmes længere fængselsstraffe, men hvad hjælper det, hvis de ikke dømmes? Fordi vidnerne ikke tør stå frem?

Nyborg

Nyt læserråd er skudt i gang: Nyborg-aktører skal finde løsninger sammen med Fyens Stiftstidende

Annonce