Annonce
Nyborg

Budget: Partier i rød blok vil skærme børnene

Sonja Marie Jensen (S), gruppeformand for S i Nyborg, er kritisk overfor de foreslåede besparelser på børneområdet, som hun ved flere lejligheder har kaldt "grimme". Nu har hun fået opbakning i gruppen til at kæmpe for, at forslagene tages af bordet. Arkivfoto: Vibeke Volder

Spareforslag bør ikke komme som lyn fra en klar himmel, mener S i Nyborg, efter at Nyborg Heldagsskole forleden advarede mod spareforslag, der med ét hug vil fjerne syv procent af skolens budget.

Nyborg: Socialdemokratiet og SF i Nyborg vil ikke komme med forslag til nye initiativer, der koster penge, når de to partier sammen forhandler om næste års budget med Venstre og Dansk Folkeparti.

I stedet har den socialdemokratiske gruppe gjort det til sit hovedformål at skærme børnene fra en række af de spareforslag, der allerede ligger på bordet. Det drejer sig blandt andet om et forslag fra forvaltningen om at beskære driften af Nyborg Heldagsskole med 2,3 millioner kroner. Eller hvad der svarer til cirka 23.000 kroner pr. elev.

Både skolens bestyrelsesformand og den daglige leder har i Fyens Stiftstidende advaret mod at gøre et så drastisk indhug i kommunens tilbud til normaltbegavede unge, der har brug for ekstra støtte. Det får denne kommentar med på vejen fra den socialdemokratiske byrådsgruppe, der var samlet søndag for at lægge en fælles strategi for budgetforhandlingerne:

- Grundlæggende mener vi ikke, at vi skal rive ting ned, som fungerer. Og vi kan se, at mange af de indsatser, vi laver i vores skoler og daginstitutioner, fungerer rigtig godt. Derfor mener vi ikke, at børnene skal spændes forrest på sparevognen. Socialdemokratiet mener ikke, at voldsomme besparelser bør komme som et lyn fra en klar himmel, hvilket heldagsskolen for eksempel har følt. Det skal komme af faglige argumenter med et grundigt forarbejde.

Forleden blev forvaltningens sparekatalog sendt på gaden. Det indeholder forslag til besparelser og effektiviseringer for mere end 50 millioner kroner i 2019. En stor del af pengene skal findes på administration og ledelse, men ud en besparelse på heldagsskolen er der blandt andet også lagt op til at spare på normeringerne i kommunens børnehaver, ligesom den såkaldte kvalitetspulje på folkeskoleområdet foreslås reduceret med to millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Annonce