Annonce
Nyborg

Budget: Partier i rød blok vil skærme børnene

Sonja Marie Jensen (S), gruppeformand for S i Nyborg, er kritisk overfor de foreslåede besparelser på børneområdet, som hun ved flere lejligheder har kaldt "grimme". Nu har hun fået opbakning i gruppen til at kæmpe for, at forslagene tages af bordet. Arkivfoto: Vibeke Volder

Spareforslag bør ikke komme som lyn fra en klar himmel, mener S i Nyborg, efter at Nyborg Heldagsskole forleden advarede mod spareforslag, der med ét hug vil fjerne syv procent af skolens budget.

Nyborg: Socialdemokratiet og SF i Nyborg vil ikke komme med forslag til nye initiativer, der koster penge, når de to partier sammen forhandler om næste års budget med Venstre og Dansk Folkeparti.

I stedet har den socialdemokratiske gruppe gjort det til sit hovedformål at skærme børnene fra en række af de spareforslag, der allerede ligger på bordet. Det drejer sig blandt andet om et forslag fra forvaltningen om at beskære driften af Nyborg Heldagsskole med 2,3 millioner kroner. Eller hvad der svarer til cirka 23.000 kroner pr. elev.

Både skolens bestyrelsesformand og den daglige leder har i Fyens Stiftstidende advaret mod at gøre et så drastisk indhug i kommunens tilbud til normaltbegavede unge, der har brug for ekstra støtte. Det får denne kommentar med på vejen fra den socialdemokratiske byrådsgruppe, der var samlet søndag for at lægge en fælles strategi for budgetforhandlingerne:

- Grundlæggende mener vi ikke, at vi skal rive ting ned, som fungerer. Og vi kan se, at mange af de indsatser, vi laver i vores skoler og daginstitutioner, fungerer rigtig godt. Derfor mener vi ikke, at børnene skal spændes forrest på sparevognen. Socialdemokratiet mener ikke, at voldsomme besparelser bør komme som et lyn fra en klar himmel, hvilket heldagsskolen for eksempel har følt. Det skal komme af faglige argumenter med et grundigt forarbejde.

Forleden blev forvaltningens sparekatalog sendt på gaden. Det indeholder forslag til besparelser og effektiviseringer for mere end 50 millioner kroner i 2019. En stor del af pengene skal findes på administration og ledelse, men ud en besparelse på heldagsskolen er der blandt andet også lagt op til at spare på normeringerne i kommunens børnehaver, ligesom den såkaldte kvalitetspulje på folkeskoleområdet foreslås reduceret med to millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce