Annonce
Assens

Budget og forbrug hænger ikke sammen: Fokuspunkter for knap 80 millioner kroner

Henrik Hansen lagde ikke skjul på ved onsdagens byrådsmøde, at han ser alvorligt på kommunens første driftsopfølgning for i år. Arkivfoto: Kim Rune
Den første driftsopfølgning på tre af Assens Kommunes fagudvalg viser regnskabsmæssige fokuspunkter for 79,5 millioner kroner. Punkter, hvor budget og forbrug ikke ser ud til at nå sammen.

Den sidste onsdag i april holdt byrådet i Assens Kommune vanen tro byrådsmøde på rådhuset.

Byrådsmedlemmerne lagde ud med at gennemgå den første driftsopfølgning for 2019. Økonomiudvalget besluttede nemlig i december, at der var brug for at udvide budgetopfølgningen til at bestå af to driftsopfølgninger samt to totalopfølgninger mod tidligere tre årlige opfølgninger.

På den måde kan byrådet i Assens have et større overblik over, hvordan økonomien udvikler sig i løbet af året.

Tager man udgangspunkt i årets første driftsopfølgning, så hænger der stadig mørke skyer over økonomien i Assens Kommune.

Byrådet blev nemlig præsenteret for en driftsopfølgning, hvor der var fokuspunkter for 79.518.000 kroner. Fokuspunkterne beskriver poster i de tre fagudvalg Uddannelse, Børn og Familie, Beskæftigelse, Erhverv og Kultur og Social og Sundhed, hvor budget og forventet forbrug ikke hænger sammen.

Udvalget for Social og Sundhed står for den største afvigelse fra budgettet med en afvigelse på lidt mere end 44,5 million kroner.

Opfølgningen viser dog, at de største fokuspunkter på de enkelte fagudvalg er overført merforbrug fra regnskab 2018. Merforbruget fra udvalgene i driftsopfølgningen er på i alt 62.134.000 kroner.

Det besluttede byrådet også

Byrådet besluttede, at Arno Termansen, Lars Kristian Pedersen og Lars Kolling blev udpeget som medlemmer af Assens Forsynings bestyrelse. Samtidig viste resultatopgørelsen fra 2018, at Assens Forsyning A/S med datterselskab har et overskud på 37,7 millioner kroner.

Et flertal bestående af Det Radikale Venstre, SF, DF, Konservative og Venstre besluttede, at Assens Kommune indgår i et fælles fynsk samarbejde om håndtering af kildesorteret organisk dagrenovation. Flertallet besluttede, at der skal arbejdes videre med en udbudsmodel, mens et mindretal bestående af Socialdemokratiet og Enhedslisten mente, at der skulle arbejdes videre med en model med udbud med kontrolbud.

Det blev også godkendt, at den nuværende tværkommunale miljøvagt ophører, og at opgaven fremadrettet løses af et privat rådgivningsfirma.

Både SF og DF havde gerne set, at der blev ændret i udviklingsplanen for Assens by. SF havde fremsendt et ændringsforslag, som de to partier stemte for - men som de eneste. Derfor kunne et flertal af byrådet, inklusiv SF, stemme for, at udviklingsplanen bliver sendt i høring i den form, som den er i nu.

Snebolden ruller

Alle tre udvalg er godt i gang med at finde løsninger på, hvordan merforbruget skal håndteres. Men Henrik Hansen (S) gjorde det klart ved onsdagens byrådsmøde, at især udvalgene for Uddannelse, Børn og Familie og Social og Sundhed lider voldsomt under det økonomiske pres. Og han understregede, at de økonomiske udfordringer bør løses på tværs af udvalgene, som Socialdemokratiet har benævnt flere gange før.

- Vi har gennem mange måneder diskuteret, om de to store velfærdsområder overhovedet kan håndtere overskridelserne. Og nu ser tendensen desværre ud til at fortsætte.

- Det her er nødt til at være en fælles opgave på tværs af byrådet, for at vi kan klare det her. Det er tydeligt, at SSU (udvalget for Social og Sundhed, red.) ikke kan klare det her alene, sagde han.

Henrik Hansen fik nævnt, at Økonomiudvalget har et temamøde på mandag, og her håber han, at muligheden for at få de økonomiske ender til at hænge sammen på tværs af byråd ug udvalg kan blive diskuteret.

- Måske er der ved at brede sig en erkendelse af, at der skal gøres noget i en eller anden retning for at få SSU på fode igen. Jeg håber, at vi på mødet kan diskutere, hvad vi kan gøre for at rette op på det, for det kan ikke fortsætte.

- Der skal gøres noget nu, ellers bliver det ligesom med en snebold. Vi ruller den foran os, og vi lægger problemerne foran os, men bolden bliver kun større og større. Noget må gøres, afsluttede han.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Regeringen vil placere nærhospital i Nyborg

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Sport

Stærkt Superligamandskab gæster bundproppen Middelfart onsdag - mulig debut for nyborgenser i målet

GOG For abonnenter

Finner piv-ringe: Uværdig Europa-kamp i Gudme

Odense

Konservative vil sætte tommelskruerne på arbejdsløse med lange uddannelser: De skal sendes i nyttejob efter tre måneder

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ny ansættelse skaber et nyt hul: Sjette folkeskole skal have ny leder

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Debat

Debat: Hjemmepleje handler om nærhed, ikke registrering

Middelfart

Chefers telefoner blev hemmeligt aflyttet i Dan-Bunkering: - Det er en på mange måder usædvanlig sag

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Nyborg

248 dage til Tour de France: Trofæet er hjemme

Odense Håndbold For abonnenter

Formstærk Reinhardt i spidsen - Odense Håndbold i kamp mod Mulle og kompagni

Assens

Analyse: Derfor ligner Søren Steen Andersen en sikker vinder af valget i Assens Kommune

Annonce